Polska Inicjatywa Kulinarna wesprze rozwój rodzimej gastronomii

0
232
Branża gastronomiczna w Polsce nieustannie się rozwija. Polska Inicjatywa Kulinarna to nowo powstałe stowarzyszenie, którego celem jest innowacyjne promowanie rodzimej gastronomii w Polsce i na świecie.

Polska Inicjatywa Kulinarna to nowy projekt na gastronomicznej mapie Polski. Głównym czynnikiem powołania organizacji była chęć stworzenia stowarzyszenia o jasnych i przejrzystych zasadach funkcjonowania, która w innowacyjny i wyraźny sposób wpłynie na rozwój branży kulinarnej w Polsce, jak również poza jej granicami.

„Bardzo zależało nam, by powołać prężnie działającą organizację, w której członkami będą szefowie kuchni, kucharze oraz cukiernicy mający power do działania na rzecz rozwoju polskiej gastronomii, która w naszej ocenie, musi zacząć odgrywać znaczną rolę nie tylko w Polsce, ale również za granicą. Nowy projekt budujemy na wzajemnym zaufaniu, dlatego w PIK zdanie każdego członka będzie miało znaczenie i nie pozostanie bez echa. Owszem, Zarząd będzie podejmować decyzje, ale wsłuchując się w głosy swoich członków. W gronie moich najbliższych współpracowników są czołowi szefowie kuchni, mamy już deklaracje od kolejnych osób, które chcą do nas dołączyć, jak również prowadzimy zaawansowane rozmowy z firmami partnerskimi, które chcą wspierać nasze poczynania. Kalendarz działań na ten rok, praktycznie mamy już zapełniony. Ruszamy pełną parą, stawiamy na rozwój polskiej gastronomii, ale też członków naszego stowarzyszenia!” – zapowiedział Łukasz Konik, Prezes Stowarzyszenia.

„Tworząc projekt Polskiej Inicjatywy Kulinarnej postanowiliśmy jednogłośnie, że interesuje nas tylko aktywne działanie w branży, dlatego stawiamy na zasoby ludzkie, połączenie młodości z doświadczeniem, kreatywności ze wsparciem merytorycznym, jakości wynikającej z pożądania zmian a nie tylko tworzenia czegoś na chwilę. Jestem przekonany, że jest jeszcze miejsce na kolejne stowarzyszenie kulinarne w naszym kraju, naszą Inicjatywę z nowym i świeżym spojrzeniem oraz chęcią dalszego rozwoju branży przez naszych członków. Mamy również cichą nadzieję, że Polska Inicjatywa Kulinarna będzie bodźcem do integracji branży kulinarnej oraz do działania bez podziałów.” – powiedział Adam Chrząstowski, Vice Prezes Zarządu.

W skład zarządu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej wchodzą: Łukasz Konik (Prezes Zarządu), Adam Chrząstowski (Vice Prezes Zarządu), Ernest Jagodziński (Vice Prezes Zarządu), Tomasz Milewski, Szymon Bracik, Tomasz Purol oraz Patryk Dziamski (Członkowie zarządu).

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.