HORECA RADIO
Dzień Radia – świętujemy 6 lat Horeca Radio
13 lutego obchodzimy Dzień Radia - medium, które od ponad wieku informuje, edukuje i bawi słuchaczy na całym świecie. W erze cyfrowej, gdzie tradycyjne radio ustępuje miejsca nowoczesnym formom komunikacji, podcasty przejęły pałeczkę, przynosząc...
Jak radzić sobie z „trudnymi” gośćmi? [wideo + podcast]
Pracownicy recepcji, kelnerzy, barmani. To właśnie oni wiedzą najlepiej, że nie każda interakcja z gościem jest sympatyczną rozmową. Wielokrotnie w hotelach i restauracjach dochodzi do nieprzyjemnych incydentów ze względu na nieporozumienia. Jak temu zapobiegać?...
IronResorts – hotele dla triathlonistów i nie tylko
Rozmawiamy z Lechem Jarońcem, pomysłodawcą i współwłaścicielem pierwszego hotelu IronResort, którego oferta ma być głównie skierowana do triathlonistów. Dowiecie się o ofercie obiektu oraz o planach rozwoju i budowy sieci takich hoteli w Polsce.
Zapraszamy...
Światowy Dzień Radia – świętuje również Horeca Radio
Trzydzieści audycji tematycznych, setki gości, ponad dwieście godzin nagrań w bibliotece, słuchacze z całego świata i ponad sto tysięcy odsłon! Takimi wynikami może pochwalić się Horeca Radio po 3 latach funkcjonowania. Nie byłoby nas...
Goście Horeca Radio odc. 78 – Nowa-stara Polska Izba Hotelarzy
Nowa-stara Polska Izba Hotelarzy pojawiła się tak nagle, że nie każdy zauważył, że to kontynuacja działalności Polskiej Izby Hotelarskiej. A może to zupełnie nowa organizacja, która ma zupełnie inne cele? Kto za nią stoi,...
Goście Horeca Radio odc. 77 – 4FCAFE – Igor Klaja
Polska firma odzieżowa 4F otworzyła właśnie swoją pierwszą kawiarnię 4FCAFE, która zlokalizowana jest w Warszawie przy ul. Konstruktorskiej 12. Rozmawiamy z Igorem Klają, twórcą 4F o planach rozwoju organicznego i franczyzy.
4FCAFÉ – lokal w centrum...
[Horeca TV] Rozmowa z Igorem Klają – właścicielem 4FCafe
4FCAFÉ to nowe gastro-miejsce na mapie Warszawy, to multifunkcyjna przestrzeń będąca połączeniem kawiarni serwującej zdrowe dania ze strefą warsztatową i fitness, a także nowoczesną przestrzenią zakupową: showroomem kolekcji 4F i punktem odbioru zamówień online....
Goście Horeca Radio odc. 76 – Jak mądrze wykorzystać technologię w hotelu
Wracamy po wakacyjnej przerwie i od razu zaczynamy od technologii, która w ostatnich miesiącach odgrywa w naszym życiu bardzo ważną rolę. Hotele także nie są bierne i systematycznie zbroją się w nowe urządzenia wspierające...
Goście Horeca Radio odc. 73 – Restauratorzy i dostawcy – jeden zespół, wspólna wygrana
Wyzwania, problemy z jakimi borykają się restauratorzy, nowe trendy i pomysły na biznes w nowych realiach. O wyzwaniach, problemach z jakimi borykają się restauratorzy, nowych trendach i pomysłach na biznes w nowych realiach. O...
Gastronomia i zmiany w VAT od 1 lipca 2020 roku
Owoce morza droższe, musztarda tańsza! W życie weszła nowa matryca VAT, czyli mówiąc wprost, tabela określająca stawkę VAT na dane produkty. Samo w sobie jest to bardzo czytelne, ale co jeśli w restauracji tworzymy...