Żydowskie smaki w stolicy

0
1228
Już wiosną tego roku powstanie nowy lokal z kuchnią żydowską w Warszawie. Właściciel restauracji jest również autorem innych popularnych miejsc, takich jak Banjaluka, Aioli i Momu.

Warszawiacy coraz częściej poszukują nowych smaków i próbują dań zagranicznej kuchni. Marcin Wachowicz znów wychodzi naprzeciw upodobaniom swoich gości i za parę dni zadebiutuje jego nowa restauracja Mazal Tov. Jak można przeczytać na fanpage’u restauracji, serwować będzie środkowoeuropejską żydowską kuchnię w nowoczesnej formie. Dania będą bazowały na tradycyjnych przepisach, wykorzystując przy tym lokalne produkty.

Ich kultura jedzeniowa była bardzo ciekawa i bogata, dlatego warto z tego czerpać, inspirować się i przenosić na dzisiejsze czasy – mówi restaurator dla portalu horecatrens.pl

Jak dodaje Marcin Wachowicz, w lokalu planowane jest organizowanie stand up’ów, koncertów, jak i kabaretów. Oprócz rozwoju sceny kulinarnej, chcą również rozwijać scenę kulturalną. Restaurator posiada dobry zespół ludzi, którzy interesują się kulturą żydowską. Nie tylko chcą szerzyć ją w swojej restauracji, ale też współpracować ze światowymi organizacjami, które wspierają kulturę żydowską.

Powierzchnia lokalu będzie wynosiła 200m2, a do tego do dyspozycji gości powstanie ogródek kawiarniany na dziedzińcu. Lokal będzie można odwiedzić już 20 marca o godz. 12:00 w sercu warszawskiego Starego Miasta przy ul. Podwale 29.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.