Pierwszy w Polsce Instytut Kulinarny Transgourmet już otwarty

1
570
W marcu br. pojawiła się informacja, jakoby w Polsce miał powstać nowoczesny Instytut Kulinarny Transgourmet, tymczasem zaledwie pół roku później został on oficjalnie zainaugurowany.

Sprzęt kuchenny najnowszej generacji, innowacyjne stanowiska barmańskie i baristyczne, szkolenia kulinarne i sommelierskie oraz spotkania z kucharzami z całej Europy – to tylko niektóre z powodów, dla których warto odwiedzić pierwszy w Polsce Instytut Kulinarny Transgourmet. Od dzisiaj staje się on prawdziwym centrum wydarzeń w branży Horeca. Za program zlokalizowanego w podwarszawskim Piasecznie Instytutu będzie odpowiadał Manager Krystian Zalejski, który w marcu ogłaszał zainicjowanie nowego projektu.

„Instytut Kulinarny będzie prawdziwą areną wymiany doświadczeń dla kucharzy. Chcemy dać naszym klientom możliwość poznania technik kulinarnych i europejskich trendów w gastronomii. Dzięki temu, że jesteśmy częścią międzynarodowego holdingu Transgourmet, szkolenia i warsztaty będą prowadzić także kucharze z Francji, Austrii, Szwajcarii czy Niemiec. Tutaj też będą przygotowywać się do Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu jedni z najlepszych kucharzy w kraju z Narodowej Kadry Kucharzy OSSKIC” – zapowiadał wówczas Zalejski.

Instytut Kulinarny Transgourmet to miejsce mające jak najlepiej odwzorowywać kuchnie najlepszych europejskich restauracji, uhonorowanych gwiazdkami Michelin. Do prowadzenia szkoleń barmańskich, baristycznych oraz z kuchni molekularnej wydzielono specjalne strefy. Dodatkowym atutem jest hala Selgros Cash&Carry, dzięki której warsztaty będą się opierać na szerokiej gamie produktów dostępnych na miejscu.

„Powołujemy Instytut Kulinarny w oparciu o 20 lat doświadczenia naszej pracy w branży oraz ze względu na duże zapotrzebowanie naszych klientów na szkolenia kulinarne. Wiemy, że dynamicznie rozwijający się rynek HoReCa w Polsce to przede wszystkim ludzie, którzy go tworzą – kucharze, restauratorzy czy osoby prowadzące firmy cateringowe. Dzięki Instytutowi Kulinarnemu chcemy dać im możliwość doskonalenia swoich umiejętności, a także wymiany doświadczeń z innymi kucharzami, również z tymi spoza kraju. W Instytucie będziemy szkolić nie tylko naszych klientów, ale również pracowników firmy” – podsumował Cezary Furmanowicz, Dyrektor marketingu Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

1 KOMENTARZ

  1. Unikajcie Brasserie w Selgrosie na Puławskiej. Pracownicy bardzo niezastąpieni: ukrywają receptury itp. A że przyjechali z jakiś wsi i słoma im z butów wystaje to dochodzi jeszcze zawiść i kompleksy. W bardzo prostacki sposób zrobią z was usranych Wiechci. Będą sobie robić prymitywne podśmiechujki niezwiązane z pracą razem z jakimiś leniwymi pseudokelnerami, którzy też są udani. I nic nie poradzicie. Szef kuchni nie ma swojego zdania. Nie ma ruchu, bo jakby był to musieliby inaczej się zachowywać.Zresztą wiadomo jak się tam do pracy dostali… i jakie są układziki. Już lepiej pracować bez umowy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.