Odświeżona rodzinna restauracja już zaskakuje gości

0
1839
W stolicy Wielkopolski odremontowany został nieszablonowy obiekt do użytku eventowo-gastronomicznego. Restaurację Browarna Przystań tworzą prawdziwi pasjonaci i profesjonaliści, a w skład pełnego energii zespołu wchodzi nie tylko rodzina właścicielki, ale i ich przyjaciele.

Poznańska restauratorka Małgorzata Hampel-Rybicka w swojej karierze zrealizowała już wiele autorskich projektów, takich jak Charyzma, Piano Bar Restaurant & Cafe czy Słodownia Browar Pub. Jej droga zawodowa wiąże się z zarządzaniem i organizacją eventów w Agencji Vip-art, dlatego nie dziwi, iż niezmiernie dba o to, aby miejsca, które tworzy, poza doskonałym serwisem i wystrojem wnętrz, kojarzyły się także z wydarzeniami rozrywkowymi i kulinarnymi.

Browarna Przystań oferuje swoim gościom dania kuchni polskiej w wariancie zrównoważonym, a więc bez nadmiernej ilości tłuszczu czy przypraw. Do przygotowania potraw używane są sprawdzone, odpowiednio dobrane wyroby, w głównej mierze pochodzące z własnej wędzarni. W niedługim czasie ma powstać również szklarnia dostarczająca sezonowych warzyw i ziół. Choć nie jest to restauracja o profilu wegetariańskim czy wegańskim, to także „roślinni” znajdą tam coś dla siebie. W razie nagłych przypadków szef kuchni jest w stanie przygotować coś specjalnego na życzenie klienta.

Poznański lokal zajmuje powierzchnię blisko 1200 m2 przestrzeni użytkowej i dysponuje trzema salami, które mogą pomieścić do 300 osób. W górnej części obiektu umiejscowione są dwie z nich (mniejsza na 50 i większa na 80 osób) oraz komfortowa strefa chilloutu. Dolna sala pomieści natomiast nawet do 180 osób. Do dyspozycji gości oddano także dwie sale konferencyjne i jedną warsztatową, a także obszerne pole piknikowe (aż 1 hektar!), gdzie możliwe jest zorganizowanie okolicznościowej imprezy. W przyszłości właściciele planują również stworzenie zadaszonego tarasu zimowego.

Oficjalna „parapetówka” nastąpi 20 listopada o godz. 20 w Antoninku przy ul. Browarnej 37. Przybyłych powita gość specjalny, który tego dnia będzie promował swoją najnowszą książkę.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.