Advertisement

IGHP rusza z nowym cyklem branżowych szkoleń

IGHP rusza z nowym cyklem branżowych szkoleń
Advertisement
„Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” – to nowy cykl szkoleń dla hotelarzy, właścicieli i dyrektorów hoteli, szefów kuchni oraz osób zarządzających gastronomią organizowany przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego. Szkolenia odbędą się w 14 miastach w całej Polsce. Pierwsze z nich już 24 listopada w Krakowie.

IGHP intensywnie rozwija działalność edukacyjną od początku 2018 roku. Z pierwszymi warsztatami dla hotelarzy z ochrony danych osobowych i zmian, jakie przyniesie RODO, Izba ruszyła w styczniu. Następnie hotelarze mogli skorzystać ze szkoleń z nowej ustawy turystycznej oraz ponownie z RODO. Szkolenia dotyczące revenue management w hotelarstwie oraz zarządzania kosztami w hotelu wciąż trwają i zakończą się w grudniu. „Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” jest już szóstym cyklem organizowanym przez największy polski samorząd hotelarzy.

„Nasze szkolenia cieszą się dużym zainteresowaniem hotelarzy i to nie tylko członków Izby. Stawiamy na najlepszych praktyków w danym obszarze, a tematy szkoleń i ich zakres ustalamy na podstawie bezpośrednich rozmów z zainteresowanymi. Po popularnym RODO i ustawie turystycznej, przyszedł czas na finanse w hotelach, na różnych płaszczyznach” – mówi Marcin Mączyński, sekretarz generalny IGHP.

Szkolenie pt. „Zarządzanie wynikiem w gastronomii hotelowej” specjalnie na potrzeby hotelarzy, właścicieli hoteli i szefów kuchni opracował i poprowadzi ekspert Grzegorz Kazubski. To znany na rynku gastronomicznym praktyk z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu restauracjami, a aktualnie dyrektor generalny hotelu Malbork by DeSilva. Kazubski piastował wcześniej stanowisko dyrektora ds. gastronomii w Hotelu TED, zarządzał Centrum Szkoleniowym Makro Cash & Carry Polska, a także przez wiele lat pełnił funkcję kierownika zespołu ds. produkcji gastronomicznej w Grupie Orbis SA.

W trakcie szkolenia Grzegorz Kazubski omówi podstawowe parametry z zarządzania kosztem surowca, tj. food cost i menu engineering, a także procedury operacyjne, w tym remanent „spis z natury”, zadania działu sprzedaży, koordynatorów księgowości czy szefów kuchni. Przedstawi również najciekawsze studia przypadku i odpowie na wszelkie pytania uczestników.

Cykl szkoleń obejmuje spotkania w 14 miastach. W tym roku odbędą się szkolenia w Krakowie (24.11), Gdańsku (8.12) oraz w Kołobrzegu (15.12), a kolejne będą mieć miejsce na początku 2019 roku.

Linki do zapisów znajdują się poniżej. Wkrótce kolejne terminy.
Kraków, 24.11https://gkrakow.konfeo.com/pl/groups
Gdańsk, 08.12https://ggdansk.konfeo.com/pl/groups
Kołobrzeg, 15.12https://gkolobrzeg.konfeo.com/pl/groups

Koszt dla członków IGHP wynosi 299 zł + VAT, dla członków Harmony Polish Hotels 399 zł + VAT, zaś dla pozostałych 499 zł + VAT.

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego to efektywna organizacja działająca w branży hotelarskiej. Od 2003 roku jest rzecznikiem środowiska biznesu hotelarskiego i gastronomicznego w kontaktach z administracją państwową oraz w Unii Europejskiej. Będąc najbardziej wpływową organizacją w branży, lobbuje na rzecz jej rozwoju, chroni interes hotelarzy, wspiera wszelkie inicjatywy gospodarcze swoich członków, a także promuje społeczną odpowiedzialność biznesu w branży.

IGHP dba o interesy polskich hotelarzy również na arenie międzynarodowej, będąc reprezentantem branży hotelarskiej w HOTREC (Konfederacja Narodowych Organizacji Hoteli, Restauracji, Kawiarni w krajach UE i europejskiego obszaru ekonomicznego). Więcej informacji znajdą Państwo na stronie internetowej IGHP oraz na profilu tej organizacji na Facebooku.

Tagi: , , , , , , , , , , ,

 

Dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w serwisie www.horecabc.pl jest dozwolone tylko po uzyskaniu pisemnej zgody wydawcy.

Advertisement

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Loading
Loading
Loading
Loading
Loading
Loading