Hotel Afrodyta otwiera Studio Kulinarne dla Biznesu

0
1053
Studio kulinarne to nowość na rynku spotkań biznesowych w hotelu. Do dyspozycji gości został oddany nowy budynek z otwartą kuchnią, przestrzenią restauracyjną, drink barem i parkingiem.

Studnio kulinarne to dedykowana przestrzeń na integrację zespołów biznesowych wokół idei dobrego smaku i jedzenia. Studio posiada piec opalany drewnem, specjalne stoły restauracyjno-barowe z wentylacją mechaniczną doprowadzoną do stołów, na których odbywają się warsztaty. Studio wyposażone jest w klimatyzację i wentylację mechaniczną, piec konwekcyjno-parowy 2/3 GN, grill i kuchnię gazową.

„Wiemy, że biznes wymaga specjalnych warunków do organizacji spotkań integracyjnych. Stworzyliśmy unikatowe rozwiązanie na rynku hotelowym. Obserwujemy zmianę trendu na rynku spotkań firmowych. Zauważyliśmy, iż organizatorzy spotkań oraz sami pracownicy oczekują przestrzeni do pogłębiania relacji, więzi, ale w sposób naturalny i w odpowiednich warunkach. Podobno najlepsze rozmowy i klimat powstają podczas wspólnego posiłku. A jeśli dołożymy do tego kuchnię otwartą z możliwością wspólnego przygotowania posiłku, to mamy sukces biznesowy i integracyjny” – mówi Dyrektor Maciej Straus, odpowiedzialny za rozwój marki Hotel Afrodyta Business & SPA.

Obiekt stanowi część kompleksu budynków Hotelu, ale posiada oddzielny wjazd, parking, zaplecze sanitarne, chłodnie. Studio zostało stworzone również do promocji marek technologicznych i sprzętu AGD. Stanowi idealną przestrzeń do nagrywania spotów i reklam oraz organizacji eventów dla biznesu związanego z promocją rynku gastronomicznego.

Warsztaty dla biznesu organizowane są dla grup do 40 osób, jednakże tematyka warsztatów i kwestie techniczne są każdorazowo omawiane z uczestnikami. Hotel Afrodyta Business & SPA zapewnia fartuchy i wszelkie narzędzia niezbędne do pracy w kuchni. Do wykorzystania jest także drink bar, gdzie mogą odbywać się pokazy i szkolenia barmańskie. Na zakończenie warsztatów uczestnicy degustują swoje dania, a od Szefa Kuchni otrzymują autorskie przepisy przygotowanych potraw. Warsztaty prowadzone są przez Szefa Kuchni Hotelu Afrodyta Business & SPA – Waldemara Kosowskiego.

Motyw przewodni warsztatów kulinarnych uczestnicy wybierają sami. Hotel Afrodyta Business &SPA w stałej ofercie proponuje:

• kuchnię hiszpańską,
• kuchnię włoską,
• kuchnię polską,
• warsztat lepienia pierogów,
• świąteczne inspiracje kulinarne,
• wariacje na temat ryb i owoców morza, a jesienią przetwory i domową spiżarnię.

Warsztaty kulinarne dla biznesu to forma integracji zespołu. To także podróż kulinarna do krainy smaku, zapachu i koloru. Uczestnicy zgłębiają wiedzę na temat technik kulinarnych, wykazują się kreatywnością, zdolnościami manualnymi, a jednocześnie dobrze się bawią.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.