Nowy koncept gastronomiczny w Marynarska Business Park

0
992
Kompleks Marynarska Business Park poszerzył ofertę gastronomiczną Służewca Przemysłowego. 7 maja grupa Nutri Mind otworzyła tam pierwszą w stolicy restaurację Meet & Eat. Oferta kulinarna lokalu przy ul. Taśmowej 7 jest bardzo szeroka i uwzględnia sugestie zebrane w ramach ankiety przeprowadzonej wśród pracowników kompleksu.

Nowo otwarta w Marynarska Business Park restauracja zajmuje blisko 770 m2 powierzchni użytkowej na parterze budynku B. W celu sprawnej obsługi dużej liczby klientów zaprojektowano dwie długie lady bufetowe.

Wnętrze restauracji Meet & Eat; źródło: Marynarska Business Park

Menu Meet & Eat dostosowano do gustów najemców. Karta dań restauracji zmienia się każdego dnia i publikowana jest z wyprzedzeniem. W menu znajdują się zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie oraz wegańskie, a spośród napojów świeżo przygotowywane soki oraz koktajle. Nowością w ofercie żywieniowej kompleksu są serwowane w godzinach porannych śniadania. W porze lunchowej klienci mogą korzystać z samoobsługowych bufetów pełnych smaków z różnych stron świata, a także z trzech stacji live cooking. Na formalne spotkania biznesowe szef kuchni poleca natomiast potrawy z sezonowego menu a la carte. Wszystkie posiłki przygotowywane będą na miejscu, w oparciu o lokalne produkty.

„Zależało nam na osiągnięciu synergii zdrowego, zróżnicowanego i świeżego jedzenia ze sprzyjającym odstresowaniu wnętrzem. Dlatego w Meet & Eat dominują kolory natury i zielone fikusy, które sprowadziliśmy z Portugalii na specjalne zamówienie. Obecność zieleni pozytywnie wpływa na samopoczucie naszych gości – pozwala się rozluźnić, koi również wzrok zmęczony pracą przy komputerze” – tłumaczy Renata Waśniewska, Dyrektor Zarządzająca w grupie Nutri Mind

Wnętrze restauracji Meet & Eat; źródło: Marynarska Business Park

Restauracja Meet & Eat została zaprojektowana z myślą o funkcjonalności oraz komforcie gości. W tym celu operator lokalu zaprosił pracowników Marynarska Business Park do udziału w ankiecie dotyczącej ich preferencji kulinarnych.

„Dla firmy Heitman jako odpowiedzialnego właściciela kompleksu biurowego, w którym codziennie pracuje ok 2,5 tys. osób, zagwarantowanie dostępu do oferty gastronomicznej w Marynarska Business Park było priorytetowe. Podstawowym celem otwarcia nowej restauracji stało się zapewnienie najemcom odpowiedniej jakości jedzenia oraz zróżnicowanej oferty zdrowych posiłków, co udało się osiągnąć. Podobnie sam proces zmiany operatora lokalu gastronomicznego przebiegł bardzo sprawnie. Odpowiedzialny za niego był nasz wieloletni zarządca nieruchomości, ale i wyłączny agent – międzynarodowa firma doradcza JLL, której zespołowi bardzo dziękuję” – powiedziała Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management – Europe w firmie Heitman.

W sezonie wiosenno-letnim wydzielane są także ogródek oraz strefa kawiarniana z wygodnymi sofami i fotelami. Zaletą restauracji jest także otwarta kuchnia, która pozwala klientom na śledzenie procesu powstawania poszczególnych dań. W przestrzeni konsumpcyjnej dominuje jasne drewno uzupełnione o szare akcenty. Za koncepcję wnętrza odpowiadają architekci z pracowni Wierszyłłowski i Projektanci. Procesem zmiany operatora lokalu gastronomicznego zarządzała natomiast międzynarodowa firma doradcza JLL, która reprezentowała właściciela obiektu – firmę Heitman.

Marynarska Business Park składa się z czterech nowoczesnych budynków o łącznej powierzchni biurowej ok. 43 tys. m2. Kompleks usytuowany jest w biznesowej części Służewca. Obiekt jest ekologicznie przyjazny – posiada certyfikat BREEAM In-Use International z oceną bardzo dobrą w kategorii „Asset”, a zastosowane w nim liczne rozwiązania mają pozytywny wpływ na zdrowie i komfort jego użytkowników, jak choćby infrastruktura przygotowana specjalnie dla rowerzystów – od parkingów rowerowych zewnętrznych i wewnętrznych, przez samoobsługową stację naprawy rowerów, po szatnie i prysznice dla osób podróżujących w ten sposób do pracy.

Grupa Nutri Mind to wiodąca grupa restauracyjna w Polsce. W jej portfolio znajdują się zarówno punkty casual dining, jak i czterogwiazdkowe restauracje hotelowe. Nowo otwarty w Marynarska Business Park lokal to 25. punkt należący do sieci Meet & Eat – marki restauracji biurowych, w których łączone są najnowsze trendy i techniki z tradycyjną kuchnią.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.