Wiosenne smaki w restauracjach Qubus Hotel

0
888
Wraz z przyjściem wiosny i coraz cieplejszymi dniami, czas na zmianę menu w restauracji. Od 11 kwietnia w restauracjach Qubus Hotel można spróbować nowej, wiosenno-letniej oferty.

W nowym menu ważną pozycję zajmują dania kuchni włoskiej, które przenoszą do ciepłej i słonecznej Italii, gdzie kosztować można świeżych i najlepszej jakości warzyw i owoców. Nie zabrakło także miejsca dla lekkich sałatek na gorące dni, gdy apetyt jest mniejszy niż zwykle. W okresie wiosenno-letnim będzie można skosztować także soczystych steków z najlepszych mięs, czy kolorowych i lubianych burgerów.

Restauracja bierze pod uwagę także osoby niejedzące mięsa i w swojej nowej ofercie dodano pozycje wegetariańskie. Są to m.in. aromatyczny krem z pomidorów, zielone risotto czy burger wegetariański. W menu można także znaleźć dania z dodatkami kuchni molekularnej np. wykwintnego śledzia z kawiorem z pomarańczy.

Naszym Gościom proponujemy w nowej karcie 27 potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Goście naszych restauracji będą mogli skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, łososia cytrynowego ze szpinakiem, i śmietanką z mango, czy steku z Angusa z pieczonym ziemniakiem, twarogiem i szparagami . Na ochłodę proponujemy tradycyjny chłodnik z botwiną, ogórkiem konserwowym i pieczonym schabem. Proponujemy też coś dla wegetarian np. burgera z plackiem roesti, serem kozim i burakiem – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek Manager Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Goście restauracji będą mieli możliwość skosztowania najlepszych mięs – steku z polędwicy wołowej ze szparagami i batatami, jak i filetów cielęcych z ziemniakami puree, bobem i kalafiorem. Pojawią się również dania mączne – pierogi nadziewane wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką, włoskie fettuccine i inne. Dla miłośników słodkości, Qubus Hotel poleca sernik z mascarpone, , lekko zmrożone parfait czekoladowo-chałwowe czy waniliowy deser lodowy z brzoskwiniami i sosem malinowym. Do każdego dania dobrane jest odpowiednie wino, które zostało wybrane przez specjalistów restauracji we współpracy z sommelierem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.