Nie milkną echa zatruć w Green Caffè Nero. Prezes wygłosił oświadczenie

0
765
Choć Sanepid nie zdążył jeszcze ustalić rzeczywistej przyczyny serii zatruć klientów kawiarni Green Caffè Nero, prezes firmy wygłosił już na Facebooku oświadczenie, w którym obiecuje „adekwatne rekompensaty wszystkim poszkodowanym”.

Zdaniem Adama Ringera bakterie, które znalazły się w ciastach sprzedawanych w Green Caffè Nero, trafiły do kawiarni wraz z partiami półproduktów, w które sieć zaopatrywana jest przez piekarnię.

„Jednocześnie w Warszawie panował upał, który dostał się do kawiarni i do stołów ekspozycyjnych. Przyczyn jest wiele i czynników, ale zdajemy sobie sprawę, że naszych klientów to nie interesuje, bo faktem jest, że oni te produkty spożyli u nas i zachorowali u nas. I bierzemy pełną za to odpowiedzialność” – brzmi fragment oświadczenia.

Prezes poinformował również, że przedstawiciele firmy pozostają w stałym kontakcie telefonicznym z osobami, które zaraziły się po spożyciu feralnego deseru. „Obiecujemy adekwatne rekompensaty wszystkim poszkodowanym” – zapewnił Ringer.

Eksperci Green Caffè Nero odpowiedzialni za bezpieczeństwo żywności spotkali się już z Powiatowym Inspektoratem Sanepidu, by ustalić ścieżkę postępowania oraz zminimalizować ryzyko kolejnych zatruć. Opracowane rozwiązania zostaną wdrożone we wszystkich kawiarniach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.