Jakimi zmysłami posługujemy się podczas degustacji piwa (Horeca Radio)

0
841
Przypominamy audycję z cyklu „Akademia piwa” w której Michał Kopeć, ekspert w dziedzinie browarnictwa organizujący szkolenia dla branży HoReCa, a także międzynarodowy sędzia piwny, opowiada o tym, jakimi zmysłami posługujemy się gdy degustujemy piwo.


Pobierz audycję w formacie MP3

Michał Kopeć posiada ponad 14-letnie doświadczenie w branży piwnej. Jest międzynarodowym sędzią piwnym BJCP (Beer Judge Certification Program), a także sędzią piwnym Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Od 2004 roku prowadzi szkolenia dotyczące kultury picia piwa, sensoryki oraz warzenia, m.in. dla branży HoReCa (Novotel, Hard Rock Cafe, Marriott, czy Golden Tulip). Regularnie występuje jako prelegent podczas festiwali piwnych, takich jak Silesia Beer Fest. Prowadzi stronę Browarnicy.pl oraz fanpage’a Piwo w serwisie Facebook, ponadto jest autorem wielu piosenek o piwie. Od sierpnia współpracuje z portalem Horeca Business Club jako felietonista, zaś od Nowego Roku współtworzy z Rafałem Krzyckim cykl audycji pt. „Akademia piwa”, w którym opowiada m.in. o stylach piwnych i bogatej tradycji warzenia piwa.

Zapraszamy do wysłuchania najnowszego odcinka pt. „Podstawy cz.2”, w którym Michał Kopeć podpowiada m.in. które style piwa powinny wybrać osoby pijące dotychczas wyłącznie lagery, a także zdradza, które są najczęściej wybierane podczas eventów firmowych i warsztatów.

„Wzrok i słuch to pierwsze zmysły, które wykorzystujemy przy degustacji piwa. Wykorzystują to choćby marketingowcy w reklamach.”

Michał Kopeć, ekspert w dziedzinie browarnictwa

Partnerzy audycji:

        

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.