#HOUSEKEEPINGTOBRZMIDUMNIE – Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter

0
1046

Wrzesień to miesiąc, w którym hotelarze na całym świecie wyrażają wdzięczność swoim koleżankom i kolegom z działu Służby Pięter.  To okazanie szacunku wobec zazwyczaj najliczniejszego departamentu hotelowego za ciężką i niestety mało wdzięczną pracę. Ale to właśnie ci ludzie dbają o komfortowy pobyt gości, czystość, estetykę hotelowych wnętrz i pierwsze wrażenie po wejściu do pokoju. Housekeeping Appreciation Week wypada w tym roku w terminie 14 – 18 września.

Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter, to okazanie szacunku za bardzo ciężką i ważną pracę. Housekeeperzy dbają nie tylko o czystość, ale także komfortowy pobyt gości, estetykę hotelowych wnętrz, każdy detal i pierwsze wrażenie po wejściu do pokoju. Oczywiście szacunek i wdzięczność powinniśmy okazywać przez cały rok, ale ten okres jest szczególny. Ma na celu podkreślenie znaczenia ich pracy – mówi Karol Weber, hotelarz i autor bloga enjoyyourstay.pl, promotor wydarzenia w Polsce.

W zeszłym roku do wydarzenia przyłączyło się kilkadziesiąt hoteli, sieciowych i niezależnych w całym kraju => Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter 2019

Reklama

http://www.enjoyyourstay.pl/tydzien-wdziecznosci-sluzbie-pieter-2019/

 

Zachęcamy do wzięcia udziału i w tym roku => Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter 2020

https://www.facebook.com/events/s/tydzien-wdziecznosci-s%C5%82uzbie-p/325586082118331/?ti=icl

Każdy dział może się przyłączyć i okazać zaangażowanie na rzecz swoich kolegów i koleżanek. Może to być przygotowanie plakatu z pochwałą za ich wysiłki, udekorowanie ich biura, upieczenie ciasta na poranną odprawę, pomoc w posprzątaniu pokoi, okolicznościowa przypinka na uniformie noszona przez cały personel hotelu, zorganizowanie zbiórki pieniędzy na drobne upominki, przeprowadzenie konkursu z nagrodami (np. kolacja w restauracji, pobyt w hotelu lub zabieg spa/kosmetyczny), czy wspólny lunch w restauracji z dyrektorem hotelu. Każdego dnia inny dział może przygotować coś od siebie.

 

„Zróbmy z tego tradycję na kolejne lata!” – dodaje Karol Weber.

 

 

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.