Venturis HoReCa triumfatorem konkursu The Best Innovation!

0
18
Advertisement
Organizowany w ramach branżowych konferencji biznesowych Hotel i Gastro Meeting konkurs „The Best Innovation” to nie tylko sposobność do zaprezentowania szerokiej publiczności własnej, nowatorskiej koncepcji, ale również możliwość wygrania atrakcyjnych nagród, wśród których znajdują się stoisko, udział w spotkaniach z kupcami oraz prezentacja produktu lub usługi na scenie głównej. W jesiennej edycji to prestiżowe wyróżnienie otrzymała firma Venturis HoReCa specjalizująca się w optymalizacji kosztów funkcjonowania branży HoReCa poprzez ograniczanie odpadów spożywczych.

Venturis HoReCa tworzy grupa profesjonalistów, którzy połączyli swoje siły, wiedzę, ekspertyzę i pomysły w celu zoptymalizowania kosztów funkcjonowania branży HoReCa poprzez ograniczanie odpadów spożywczych. Wspólnie opracowali KuMin.Sys, który ma wspierać monitoring i planowanie działań kuchni restauracyjno-hotelowych w celu ograniczania skali odpadów spożywczych.

Głównym zadaniem Venturis HoReCa jest tworzenie i realizacja strategii OPOS, czyli optymalizacja kosztów operacyjnych i ograniczanie skali odpadów spożywczych. Opiera się ona na 6 etapach, w których istotną rolę pełni właśnie system IT o nazwie KuMin.Sys. W procesie strategicznym ograniczania ilości odpadów istotne jest osiągnięcie spójności oraz kompleksowości działań. Ostatecznym celem jest optymalizacja kosztów operacyjnych i poprawa wyniku finansowego. Do tego niezbędny jest rzetelny i wiarygodny, ciągły pomiar skali oraz zakresu odpadów spożywczych i marnotrawstwa, usprawnienie planowania zakupów, menu i organizacji pracy.

W celu uzyskania pozytywnych efektów konieczne jest zatem sformułowanie konkretnych działań usprawniających. Sukces, czyli efektywne wdrożenie w życie strategii, opiera się na rzetelnych danych pozwalających na ocenę przed i po wprowadzeniu zmian oraz silnym liderze procesu. Jednym z kluczowych czynników sukcesu jest zaangażowanie w proces strategiczny możliwie jak największej liczby pracowników. Proces strategiczny opiera się z kolei na 3 kluczowych filarach: przywództwie, poczucie współodpowiedzialności oraz zaangażowania.

Venturis HoReCa zajmuje się również konsultingiem, który ma na celu formułowanie wspólnie z klientami strategii i planów ograniczania odpadów spożywczych oraz wdrożenia konkretnych pomysłów usprawniających oraz ograniczających skalę strat i marnotrawstwa żywności.

Promocja nawet najciekawszego produktu czy najlepszej usługi jest niezwykle trudna. Właśnie dlatego organizator konferencji biznesowych Hotel Meeting i Gastro Meeting wychodzi z inicjatywą dla tych firm, które dostarczają innowacyjne rozwiązania dla sektora hotelarskiego i gastronomicznego, wszak to właśnie na nich opiera się rozwój tych branż. Konkurs „The Best Innovation” ma w swoim założeniu pomóc wypromować nowy produkt lub usługę.

Jeśli więc jesteś producentem lub dystrybutorem działającym w sektorze hotelarskim bądź gastronomicznym – zgłoś się do konkursu i przekonaj organizatora, dlaczego Twój produkt / usługa jest innowacyjna i wyjątkowa. Spośród wszystkich zgłoszeń kapituła „The Best Innovation” wybierze najciekawsze pomysły i nagrodzi je pakietem sponsorskim, w skład którego wchodzi między innymi: bezpłatne stoisko, udział w spotkaniach z kupcami oraz możliwość prezentacji produktu na sali konferencyjnej podczas konferencji.

Zgłoszenia prosimy kierować poprzez formularz kontaktowy!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here