Venturis HoReCa triumfatorem konkursu The Best Innovation!

0
45
Advertisement
Organizowany w ramach branżowych konferencji biznesowych Hotel i Gastro Meeting konkurs „The Best Innovation” to nie tylko sposobność do zaprezentowania szerokiej publiczności własnej, nowatorskiej koncepcji, ale również możliwość wygrania atrakcyjnych nagród, wśród których znajdują się stoisko, udział w spotkaniach z kupcami oraz prezentacja produktu lub usługi na scenie głównej. W jesiennej edycji to prestiżowe wyróżnienie otrzymała firma Venturis HoReCa specjalizująca się w optymalizacji kosztów funkcjonowania branży HoReCa poprzez ograniczanie odpadów spożywczych.

Venturis HoReCa tworzy grupa profesjonalistów, którzy połączyli swoje siły, wiedzę, ekspertyzę i pomysły w celu zoptymalizowania kosztów funkcjonowania branży HoReCa poprzez ograniczanie odpadów spożywczych. Wspólnie opracowali KuMin.Sys, który ma wspierać monitoring i planowanie działań kuchni restauracyjno-hotelowych w celu ograniczania skali odpadów spożywczych.

Głównym zadaniem Venturis HoReCa jest tworzenie i realizacja strategii OPOS, czyli optymalizacja kosztów operacyjnych i ograniczanie skali odpadów spożywczych. Opiera się ona na 6 etapach, w których istotną rolę pełni właśnie system IT o nazwie KuMin.Sys. W procesie strategicznym ograniczania ilości odpadów istotne jest osiągnięcie spójności oraz kompleksowości działań. Ostatecznym celem jest optymalizacja kosztów operacyjnych i poprawa wyniku finansowego. Do tego niezbędny jest rzetelny i wiarygodny, ciągły pomiar skali oraz zakresu odpadów spożywczych i marnotrawstwa, usprawnienie planowania zakupów, menu i organizacji pracy.

W celu uzyskania pozytywnych efektów konieczne jest zatem sformułowanie konkretnych działań usprawniających. Sukces, czyli efektywne wdrożenie w życie strategii, opiera się na rzetelnych danych pozwalających na ocenę przed i po wprowadzeniu zmian oraz silnym liderze procesu. Jednym z kluczowych czynników sukcesu jest zaangażowanie w proces strategiczny możliwie jak największej liczby pracowników. Proces strategiczny opiera się z kolei na 3 kluczowych filarach: przywództwie, poczucie współodpowiedzialności oraz zaangażowania.

Venturis HoReCa zajmuje się również konsultingiem, który ma na celu formułowanie wspólnie z klientami strategii i planów ograniczania odpadów spożywczych oraz wdrożenia konkretnych pomysłów usprawniających oraz ograniczających skalę strat i marnotrawstwa żywności.

Promocja nawet najciekawszego produktu czy najlepszej usługi jest niezwykle trudna. Właśnie dlatego organizator konferencji biznesowych Hotel Meeting i Gastro Meeting wychodzi z inicjatywą dla tych firm, które dostarczają innowacyjne rozwiązania dla sektora hotelarskiego i gastronomicznego, wszak to właśnie na nich opiera się rozwój tych branż. Konkurs „The Best Innovation” ma w swoim założeniu pomóc wypromować nowy produkt lub usługę.

Jeśli więc jesteś producentem lub dystrybutorem działającym w sektorze hotelarskim bądź gastronomicznym – zgłoś się do konkursu i przekonaj organizatora, dlaczego Twój produkt / usługa jest innowacyjna i wyjątkowa. Spośród wszystkich zgłoszeń kapituła „The Best Innovation” wybierze najciekawsze pomysły i nagrodzi je pakietem sponsorskim, w skład którego wchodzi między innymi: bezpłatne stoisko, udział w spotkaniach z kupcami oraz możliwość prezentacji produktu na sali konferencyjnej podczas konferencji.

Zgłoszenia prosimy kierować poprzez formularz kontaktowy!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.