Restauracja Hotelu Nicolaus wyposażona w SelfCookingCenter

0
196
SelfCookingCenter znajdzie miejsce w każdej profesjonalnej kuchni. To innowacyjne urządzenie już sprawdza się m.in. w restauracji Hotelu Nicolaus w ramach obsługi à la carte. Zapewnia odciążenie w pracy, o jakim marzy każdy zespół kucharzy: gotuje szybko, jest łatwe w obsłudze, zapewnia żądaną jakość potraw, a dodatkowo oszczędza pieniądze, czas i energię. Sprawdza się do przygotowania zarówno dań klasycznych, jak i tych bardziej wyszukanych.

SelfCookingCenter przejmuje wszystkie zadania związane z nadzorem i kontrolą wykonywanych czynności. Samodzielnie ustawia temperaturę, wilgotność i czas przyrządzania potraw. Nadzoruje stopień dogotowania i przyrumienienia, a dodatkowo eliminuje konieczność obracania produktów krótko smażonych. Na powierzchni niecałego 1 m² można więc grillować, piec, gotować na parze, dusić, blanszować oraz gotować w niskiej temperaturze.

System kulinarny z prawdziwą inteligencją

To pierwszy i na razie jedyny na świecie system przyrządzania potraw, w którym tkwi prawdziwa inteligencja, a więc prawdziwa rewolucja w kuchni. Kucharz nie musi już ustawiać optymalnej temperatury, wilgotności i prędkości powietrza ani stale ich regulować. Wystarczy podać żądany rezultat.

Należy określić, czy potrawa ma być krwista, różowa lub wypieczona, lekko lub mocno przypieczona, z chrupką skórką czy bez. Doskonałe rezultaty umożliwia bardzo prosta procedura: wybrać produkt, załadować i gotowe – niezależnie od tego, kto obsługuje urządzenie.

Liczy się jedynie rezultat

Urządzenie jest wyposażone w 5 zmysłów: wyczuwa optymalne warunki w komorze, rozpoznaje wielkość, stan i ilość potraw, myśli i wie, w jaki sposób optymalnie przyrządzać daną potrawę, a dodatkowo zapamiętuje zwyczaje użytkownika i porozumiewa się z nim.

 

Para, gorące powietrze i kombinacja

SelfCookingCenter pokrywa 95% wszystkich powszechnie stosowanych metod przyrządzania potraw. Połączenie wysokiej temperatury i pary w jednym urządzeniu stwarza zupełnie nowe możliwości profesjonalnego gotowania. Urządzenie można również obsługiwać ręcznie. Niezależnie od tego, czy z wykorzystaniem gorącego powietrza, pary czy połączenia tych dwóch opcji – w trybie manualnym użytkownik ustala parametry gotowania z dokładnością co do stopnia.

Więcej informacji na temat tego innowacyjnego produktu znajdą Państwo na stronie internetowej firmy Rational AG.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.