Kobiece cechy, które ułatwiają osiąganie sukcesu w branży gastronomicznej

0
272
Podczas listopadowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition Magdalena Ossowska, zastępca szefa kuchni w restauracji YoSH w Stuttgarcie, zdradzi, które kobiece cechy ułatwiają pracę, budowanie zespołu i osiąganie sukcesu w branży gastronomicznej.

Magdalena Ossowska pochodzi z Wrocławia, gdzie ukończyła Technikum Gastronomiczne i zdobyła pierwsze doświadczenia zawodowe. Pracowała w restauracji Akropolis, pnąc się po szczeblach kariery aż do funkcji szefa kuchni dwóch lokali należących do tego samego właściciela (Akropolis i Mona LISA). Przed wyjazdem do Niemiec prowadziła restaurację Ragtime Cafe, również w swoim rodzinnym mieście.

W kwietniu 2005 roku Ossowska wyjechała do Stuttgartu. Przez pierwszy rok pracowała we włoskiej restauracji St. Germain, później przyjęła funkcję zastępcy szefa kuchni w restauracji TC Weissenhof działającej przy klubie tenisowym. W 2009 roku właściciele otworzyli kolejny lokal o bardziej ekskluzywnym charakterze – restaurację YoSH, Ossowska przez 8 lat pracowała jako sous Chef do września tego roku, będąc prawą ręką szefa kuchni Klausa Jaschke. W tym duecie oraz przy wsparciu pozostałej części załogi uzyskali uznanie gości i krytyków kulinarnych. Na swoim koncie posiadają liczne wyróżnienia: Marcellinos, St.Pellegrino, Hornstein Ranking, jak również w przewodnikach Varta-Guide i Gault&Millau. Najbardziej dumni są jednak z uzyskanej w listopadzie 2012 roku gwiazdki Michelin. Po 13 latach pracy w Niemczech wróciła do Polski i teraz jeste konsultantem w firmie Nowicki Naturalnie.

Reklama

Swoją pasję do gotowania tegoroczna prelegentka Gastro Meeting Businesswoman Edition zawdzięcza babciom i mamie. Poza kuchnią pasjonują ją podróże, zwłaszcza te o charakterze kulinarnym. Bardzo często odwiedza Wielkopolskę – tu ma swoje ulubione miejsca oraz nawiązała przyjaźnie. Dwukrotnie przygotowywała w Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu kolacje charytatywne z szefem kuchni Romanem Kosmalskim i Sergiuszem Hieronimczakiem.

Podczas jesiennej edycji konferencji Gastro Meeting 2018 Magdalena Ossowska wygłosi prezentację pt. „Praca, budowanie zespołu i osiąganie sukcesu. Kobiece cechy, dzięki którym to wszystko staje się prostsze”.

Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów na stronie internetowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.