Advertisement

Kobiece cechy, które ułatwiają osiąganie sukcesu w branży gastronomicznej

Kobiece cechy, które ułatwiają osiąganie sukcesu w branży gastronomicznej
Advertisement
Podczas listopadowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition Magdalena Ossowska, zastępca szefa kuchni w restauracji YoSH w Stuttgarcie, zdradzi, które kobiece cechy ułatwiają pracę, budowanie zespołu i osiąganie sukcesu w branży gastronomicznej.

Magdalena Ossowska pochodzi z Wrocławia, gdzie ukończyła Technikum Gastronomiczne i zdobyła pierwsze doświadczenia zawodowe. Pracowała w restauracji Akropolis, pnąc się po szczeblach kariery aż do funkcji szefa kuchni dwóch lokali należących do tego samego właściciela (Akropolis i Mona LISA). Przed wyjazdem do Niemiec prowadziła restaurację Ragtime Cafe, również w swoim rodzinnym mieście.

W kwietniu 2005 roku Ossowska wyjechała do Stuttgartu. Przez pierwszy rok pracowała we włoskiej restauracji St. Germain, później przyjęła funkcję zastępcy szefa kuchni w restauracji TC Weissenhof działającej przy klubie tenisowym. W 2009 roku właściciele otworzyli kolejny lokal o bardziej ekskluzywnym charakterze – restaurację YoSH, Ossowska przez 8 lat pracowała jako sous Chef do września tego roku, będąc prawą ręką szefa kuchni Klausa Jaschke. W tym duecie oraz przy wsparciu pozostałej części załogi uzyskali uznanie gości i krytyków kulinarnych. Na swoim koncie posiadają liczne wyróżnienia: Marcellinos, St.Pellegrino, Hornstein Ranking, jak również w przewodnikach Varta-Guide i Gault&Millau. Najbardziej dumni są jednak z uzyskanej w listopadzie 2012 roku gwiazdki Michelin. Po 13 latach pracy w Niemczech wróciła do Polski i teraz jeste konsultantem w firmie Nowicki Naturalnie.

Swoją pasję do gotowania tegoroczna prelegentka Gastro Meeting Businesswoman Edition zawdzięcza babciom i mamie. Poza kuchnią pasjonują ją podróże, zwłaszcza te o charakterze kulinarnym. Bardzo często odwiedza Wielkopolskę – tu ma swoje ulubione miejsca oraz nawiązała przyjaźnie. Dwukrotnie przygotowywała w Zagrodzie Bamberskiej w Poznaniu kolacje charytatywne z szefem kuchni Romanem Kosmalskim i Sergiuszem Hieronimczakiem.

Podczas jesiennej edycji konferencji Gastro Meeting 2018 Magdalena Ossowska wygłosi prezentację pt. „Praca, budowanie zespołu i osiąganie sukcesu. Kobiece cechy, dzięki którym to wszystko staje się prostsze”.

Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów na stronie internetowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition

Tagi: , , , , , , , ,

 

Dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w serwisie www.horecabc.pl jest dozwolone tylko po uzyskaniu pisemnej zgody wydawcy.

Advertisement

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Loading
Loading
Loading
Loading
Loading
Loading