Pierwszy Polak z certyfikatem jurorskim PastryArt WACS!

0
311
Szef cukierni Pawlova z Lubonia jako pierwszy i jedyny Polak otrzymał w tym miesiącu certyfikat jurorski w kategorii PastryArt WACS.

Paweł Mieszała, bo właśnie o nim mowa, jest cukiernikiem z 29-letnim doświadczeniem. Staże zawodowe odbywał m.in. we Francji i Belgii. Na swoim koncie ma już tytuły mistrza Polski i świata w cukiernictwie. Trzykrotnie brał również udział w prestiżowym konkursie o Puchar Świata w cukiernictwie, który odbywa się w Lyonie.

Mieszała jest wykładowcą i szkoleniowcem, a spod jego ręki wyszło wielu cukierników odnoszących obecnie sukcesy w branży. W 2000 roku jako Mistrz Szkolący był odpowiedzialny za przygotowanie Marleny Szymaś do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Lizbona (wynik: I miejsce), w 2002 roku, w tej samej roli, odpowiedzialny kreatywnie za przygotowanie Michała Doroszkiewicza do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Poznań (wynik: I miejsce), zaś w 2013 przygotowywał Mariusza Góreckiego do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników – Rio de Janeiro. W latach 1995-2004 wykładał w Europejskiej Szkole Mistrzów „Proffesional” oraz w Akademii Zeelandia. Aktualnie prowadzi autorską cukiernio-kawiarnię Pawlova w Luboniu (woj. wielkopolskie).

Reklama

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.