Nowe lokale na gastronomicznej mapie Polski

0
774
Wraz z rozpoczynającą się wiosną, otwierają się też nowe lokale gastronomiczne nie tylko w Warszawie, ale również w mniejszych miastach. W związku z tym, że robi się coraz cieplej i coraz więcej ludzi pojawia się na ulicach, zadebiutują nowe miejsca, w których goście będą mogli coś na szybko przekąsić lub czegoś się napić.

Parę dni temu otwarto dwa lokale, które dzięki swojemu klimatowi, pozwalają przenieść się do czasów PRL-u. Pijalnia Wódki i Piwa, to miejsce, w którym można napić się różnorodnych szotów za kilka złotych, piwa, alkoholi wysokoprocentowych, a na dodatek zjeść przekąski oraz wyśmienite tosty. Jeden z nowo otwartych lokali znajduje się w Radomiu przy ul. St. Moniuszki 18, a drugi zadebiutował w Pabianicach przy ul. Zamkowej 1.

To nie koniec ekspansji znanej sieci, ponieważ poszukiwani są już chętni na kolejne
otwarcia m.in. w Lublinie, Świdnicy, Dzierżoniowie, Wałbrzychu, Jeleniej Górze, Zielonej Górze, Bolesławcu i Głogowie.

Swój kolejny lokal również otworzy Falafel Bejrut. Lokal, który oferuje wegetariańskie i wegańskie potrawy kuchni libańskiej. W menu będzie można znaleźć np. falafel na talerzu lub hummus w różnych wariantach. Marka rozpoczynała od mobilnej gastronomii, sprzedając swoje potrawy w przenośnym stoisku, wózku, który najczęściej spotykano obok Hali Mirowskiej. Pierwszy lokal zlokalizowany był przy ul. Senatorskiej. Drugi powstał przy ul. Nowolipki 15 i istnieje do dzisiaj.

Lokal będzie w formacie „to go”, a jego inauguracja zaplanowana jest na 23 marca. Będzie można go odwiedzić przy ul. Francuskiej 59.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.