Lukullus otworzy swoją premierową lodziarnię

0
684
Sieć cukierni Lukullus w ostatnim czasie rozszerzyła swoją ofertę. W związku z tym właściciele planują otworzyć w III kwartale bieżącego roku lokal, w którym sprzedawane będą wyłącznie lody.

Na warszawskim Powiślu, przy ul. Rozbrat 22/24, sieć cukierni Lukullus planuje tej jesieni inaugurację nowego lokalu. Lodziarnia będzie działać pod szyldem Lukullus w St.Tropez. Lody wytwarzane będą rzemieślniczo i zgodnie z tradycyjnymi, naturalnymi recepturami.

Lukullus ma już osiem lokali w stolicy. Usytuowane są one głównie w galeriach handlowych i w pojedynczych obiektach przy ulicach. Właściciele sieci, Albert Judycki i Jacek Malarski, uważają, że rozrost sieci sam w sobie nie jest ich głównym celem. Najważniejsza dla nich jest jakość i dokładność na każdym etapie. Łącznie firma zatrudnia ok. 100 osób, a właściciele sami zarządzają całym biznesem.

Na chwilę obecną Lukullus będzie otwierać swoje cukiernie tylko w Warszawie ze względu na ograniczone możliwości zarządzania. Pierwsza pracownia firmy założona została w 1946 roku przez, Jana Dynowskiego, dziadka Albert Judyckiego. Lukullus restrykcyjnie przestrzega wyznaczonych przez siebie trzech zasad: pysznie, prosto i pięknie. Mimo licznych propozycji otwarcia fabryki, właściciele zapewniają, że pozostaną przy produkcji manufakturowej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.