Imponujący poziom III edycji branżowej konferencji Gastro Meeting!

0
1029
Prawie 300 uczestników zawitało do stołecznego hotelu DoubleTree by Hilton, by wziąć udział w wiosennej edycji konferencji Gastro Meeting 2018. Już po raz trzeci czołowi restauratorzy, managerowie oraz właściciele sieci gastronomicznych spotkali się na tym branżowym evencie, by wymienić się wiedzą i doświadczeniem, a także spotkać z dostawcami oferującymi swoje innowacyjne produkty i usługi dla sektora HoReCa.

Majowe wydarzenie zainaugurował krótki panel dyskusyjny nt. sytuacji na rynku gastronomicznym w Polsce z udziałem ekspertów – Malki Kafki (właścicielka restauracji Tel Aviv Food & Wine), Jarosława Walczyka (mistrz kulinarny, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni) i moderatorki konferencji, Katarzyny Selenty (właścicielka firmy rekrutacyjnej Chef Hunters).

W części merytorycznej swoje prezentacje wygłosiło jeszcze ośmiu prelegentów, a wśród poruszanych przez nich wątków najczęściej przewijały się kwestie rekrutacji i zarządzania personelem, a także aspektów organizacyjno-prawnych związanych z prowadzeniem biznesu gastronomicznego. Tradycyjnie publiczność wybrała również najbardziej przekonującego i profesjonalnego mówcę. Tytuł Expert Gastro Meeting powędrował po raz drugi z rzędu do Rafała Pasenika, który doradzał jak rekrutować i zatrzymać pracowników z pokolenia Y i Z.

Równolegle w sąsiedniej sali odbywały się spotkania biznesowe w ramach Business Speed Datingu, które stanowią doskonałą sposobność do weryfikacji oferty produktowej oraz nawiązania nowych kontaktów handlowych. Tym razem ekspresowych spotkań restauratorów i dostawców działających w branży HoReCa odbyło się ponad 1000, a największym profesjonalizmem wśród „kupców” wykazali się przedstawiciele firmy WARS, nagrodzeni prestiżowym tytułem „Professional Buyer” i nagrodą pieniężną w wysokości 5 000 PLN.

Po stronie dostawców wyróżnienie w kategorii „The Best Innovation” otrzymała natomiast firma STKTK za swój nowatorski system do inwentaryzacji barów, za pomocą którego można m.in. zlecać zadania pracownikom, monitorować postęp prac oraz prowadzić cyfrowy zapis dokumentacji magazynowej.

„Największą innowacyjnością naszego systemu jest sam sposób zbierania danych – to, że dajemy profesjonalne narzędzie, które jest dokładne i umożliwia szybkie dokonanie pomiarów. Ponadto integrujemy nasz system z systemami sprzedażowymi, ponieważ największym problemem inwentaryzacji jest to, jak zebrać informacje i jak je później ze sobą porównać. Tytuł „The Best Innovation” daje nam jasny sygnał, że to rozwiązanie będzie potrzebne restauratorom i osobom prowadzącym biznes gastronomiczny. Dla nas najważniejsze jest to, że rozwiązujemy ich problem” – powiedział tuż po odebraniu nagrody Bartosz Firmowski, COO & Co Founder w STKTK

Zwieńczeniem konferencji był wywiad na scenie z gościem specjalnym – wybitnym kucharzem i restauratorem Robertem Sową. Właściciel dwóch ekskluzywnych warszawskich restauracji N31 i Z57 opowiedział m.in. o tym, w jaki sposób zarządza swoimi biznesami, jakie relacje łączą go z pracownikami, a także skąd czerpie kulinarne inspiracje. Pełna wersja wywiadu dostępna będzie już niedługo na stronie https://www.horecabc.pl/. Wskazówkom i radom jurora zakończonej niedawno 7. edycji Top Chef Polska przysłuchiwała się również obecna na sali triumfatorka tego kulinarnego show, Sylwia Stachyra.

Kolejna edycja Gastro Meeting już 19 listopada 2018 w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw. Wszystkim restauratorom chcącym poszerzyć swoją wiedzę oraz nawiązać nowe kontakty biznesowe proponujemy zaznaczyć tę datę w kalendarzu czerwonym flamastrem! A w oczekiwaniu na jesienną konferencję zachęcamy do obejrzenia fotorelacji z majowego eventu, autorstwa Kamila Gregiera.

Kliknij w zdjęcie, aby zapoznać się z pełną galerią

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.