Hermesy Kulinarne Poradnika Restauratora 2019 rozdane

0
1405
9 maja w Poznaniu odbyła się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której nagrodzono najlepszych ze swojej kategorii w branży gastronomicznej. Kto otrzymał statuetkę Hermesa Poradnika Restauratora 2019?

Nagroda przyznawana jest od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

NAGRODZENI:

OSOBOWOŚĆ GASTRONOMII

Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
  • Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
  • Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
  • Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

 

RESTAURACJA Z RENOMĄ

Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
  • Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec
  • Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
  • Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali

 

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Pałac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
  • Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
  • Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
  • Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

 

RESTAURACJA HOTELOWA

Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
  • Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
  • Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
  • Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski

 

KAWIARNIE/LODZIARNIE/CUKIERNIE:

PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
  • Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
  • Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
  • TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

 

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.