Cukiernio-piekarnia Staropolska wzmacnia swoją lokalną dominację

0
2605
Zarządzana przez Wojciecha Kozłowskiego sieć cukiernio-piekarni na początku tego miesiąca zainaugurowała swój 22 lokal w Bydgoszczy, a 39 na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego. Niedawno nastąpiło również istotne rozszerzenie asortymentu oferowanego przez „Staropolską”.

Nowy punkt otwarty przy ul. Dworcowej 89 w Bydgoszczy oferuje swoim gościom tradycyjne świeże pieczywo, ciasta, gorące wypieki, lody, kawę, czy kanapki, a niedługo w sprzedaży pojawi się tam również pizza. Sztandarowy produkt kuchni włoskiej wprowadzono już do dwóch lokali: w Bydgoszczy (ul. Gdańska 29) i w Żninie (ul. Gnieźnieńska 1F).

Źródło: Cukiernia Staropolska

Działająca na krajowym rynku gastronomicznym od 21 lat Cukiernia Staropolska już dawno wyszła poza słodką ofertę. Wprawdzie flagowymi produktami nadal pozostają różnorodne serniki, tradycyjne drożdżówki, ciasta i lody, ale od 2011 roku firma prowadzi również własną piekarnię, w której chleb wyrabiany jest ręcznie. Powstaje on na bazie naturalnego zakwasu, a świeże pieczywo dostarczane jest do sklepów specjalistycznym transportem nawet trzy razy w ciągu dnia.

Poza wyrobami cukierniczymi i piekarniczymi, „Staropolska” dysponuje także restauracją zlokalizowaną przy ul. Gdańskiej 29 w Bydgoszczy. W karcie dań można znaleźć klasyczne dania obiadowe, sałatki, zupy oraz pizzę. Ta ostatnia propozycja kulinarna pojawiła się również w ofercie lokalu w Żninie. W sumie klienci mają do wyboru dwanaście wariantów pizz, a każda z nich składa się ze starannie wyselekcjonowanych, świeżych składników.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.