Sieć restauracji Bar a boo debiutuje na ścianie wschodniej

0
391
Advertisement
Rozwijająca się sieć włoskich restauracji dotarła na Lubelszczyznę. Nowy lokal marki Bar a boo został otwarty w minioną niedzielę przy ul. Narutowicza 9 w Lublinie.

Pierwszy punkt pod szyldem Bar a boo powstał przed niespełna ośmioma laty w Poznaniu. Pozytywne przyjęcie ze strony lokalnej społeczności skłoniło właścicieli do wyjścia poza Wielkopolskę. Zainaugurowany 27 stycznia debiutancki lokal na Lubelszczyźnie to już piąta restauracja tej marki i kolejny projekt gastronomiczny, którego autorami są Tomasz Friedel i Michał Lenkiewicz. Cieszące się dużym powodzeniem restauracje „Eatalia” oraz „U rzeźników” otrzymały w ubiegłym roku prestiżowe wyróżnienie – czapkę żółtego przewodnika Gault&Millau.

„Otwierając kolejne restauracji szukamy miast z potencjałem, a Lublin jest miastem dynamicznym i z dużym potencjałem. Jest tu też wielu studentów, a nasz lokal jest tak sprofilowany, że młode osoby będą czuły się tu wyjątkowo dobrze. Podobnie zresztą, jak rodziny z dziećmi i wszyscy miłośnicy smacznego jedzenia” – powiedział Maciej Friedel w rozmowie z Dziennikiem Wschodnim.

Bar a boo bazuje na oryginalnych włoskich półproduktach, serwując swoim gościom specjały kuchni włoskiej, takie jak pizza, makarony, zupy, przystawki, a także sałatki i desery. Pomysłodawcy konceptu już zapowiedzieli otwarcia kolejnych lokali.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.