Znamy wyniki XIV edycji konkursu „Arte Culinaria Italiana”

0
774
23 lutego w Hotelu Warszawa SPA & Resort w Augustowie odbyła się XIV edycja Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. W konkursie wzięło udział 12 zespołów profesjonalnych kucharzy. Do rywalizacji zaproszono także Gwiazdy. Konkurs poprowadził Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.

Jury pod przewodnictwem Krzysztofa Szulborskiego miało niełatwe zadanie, ponieważ wszystkie drużyny zaprezentowały bardzo wysoki poziom. Udało się jednak wybrać i nagrodzić najlepszych z najlepszych. Pierwsze miejsce przypadło Bartoszowi Białemu i Łukaszowi Kostrzewskiemu z restauracji Ed Red w Warszawie. Drugie miejsce wywalczył zespół Lemon Resort SPA z Gródka nad Dunajcem w składzie Iwona Tomasiak i Teresa Salamon, a trzecie restauracja Oleska 102 z Opola reprezentowana przez Szymona Szlendaka i Tomasza Karonia.

Wśród Gwiazd najlepiej z zadaniami konkursowymi poradziła sobie drużyna składająca się z Wandy Kwietniewskiej i Anny Surgi, Izabela Trojanowska i Luigi Pagano uplasowali się na drugim miejscu, a trzecie miejsce przypadło w udziale Zygmunowi Chajzerowi i Joannie Kruk.

Wydarzenie odbyło się pod patronatem Ambasady Włoch w Warszawie, Burmistrza miasta Augustów, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Harmony Polish Hotels oraz z udziałem partnera konkursu Bellavita Warsaw XXI 2019. Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.