Znamy wyniki XIV edycji konkursu „Arte Culinaria Italiana”

0
133
23 lutego w Hotelu Warszawa SPA & Resort w Augustowie odbyła się XIV edycja Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. W konkursie wzięło udział 12 zespołów profesjonalnych kucharzy. Do rywalizacji zaproszono także Gwiazdy. Konkurs poprowadził Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.

Jury pod przewodnictwem Krzysztofa Szulborskiego miało niełatwe zadanie, ponieważ wszystkie drużyny zaprezentowały bardzo wysoki poziom. Udało się jednak wybrać i nagrodzić najlepszych z najlepszych. Pierwsze miejsce przypadło Bartoszowi Białemu i Łukaszowi Kostrzewskiemu z restauracji Ed Red w Warszawie. Drugie miejsce wywalczył zespół Lemon Resort SPA z Gródka nad Dunajcem w składzie Iwona Tomasiak i Teresa Salamon, a trzecie restauracja Oleska 102 z Opola reprezentowana przez Szymona Szlendaka i Tomasza Karonia.

Reklama

Wśród Gwiazd najlepiej z zadaniami konkursowymi poradziła sobie drużyna składająca się z Wandy Kwietniewskiej i Anny Surgi, Izabela Trojanowska i Luigi Pagano uplasowali się na drugim miejscu, a trzecie miejsce przypadło w udziale Zygmunowi Chajzerowi i Joannie Kruk.

Wydarzenie odbyło się pod patronatem Ambasady Włoch w Warszawie, Burmistrza miasta Augustów, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Harmony Polish Hotels oraz z udziałem partnera konkursu Bellavita Warsaw XXI 2019. Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo.

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.