Zmiany w InterContinental Warszawa: Lachowicz i Krupa na czele działu gastronomii

0
841
Fot.: Materiały prasowe IHG Hotels & Resorts

Hotel InterContinental Warszawa wprowadza zmiany w swoim dziale gastronomii. Grzegorz Krupa awansuje na stanowisko Szefa Kuchni, a do zespołu dołącza Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko Kierownika Działu Gastronomii.

Marcin Lachowicz posiada ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej. Swoją karierę rozpoczął w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku dołączył do zespołu Sheraton Poznań jako Food & Beverage Supervisor, a dwa lata później objął stanowisko Food & Beverage Managera w hotelu Novotel Poznań. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie przez 10 lat pełnił funkcję Food & Beverage Managera. W 2022 roku dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts jako Food & Beverage Manager w Holiday Inn Warsaw City Centre. Teraz, jako Kierownik Działu Gastronomii w InterContinental Warszawa, będzie odpowiedzialny za zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania dla wszystkich outletów.

Grzegorz Krupa, z ponad 15-letnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, został mianowany Szefem Kuchni hotelu InterContinental Warszawa. Swoją karierę rozpoczął w 2005 roku jako Szef Restauracji „The Art of Caviar and Sushi” w hotelu Marriott w Warszawie. Od 2012 roku związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie pełnił różne funkcje, w tym Senior Sous Chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa i Szef Kuchni od 2019 roku. W nowej roli Szefa Kuchni hotelu InterContinental Warszawa, Grzegorz będzie zarządzał zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego zadaniem będzie utrzymanie standardów kulinarne oraz tworzenie menu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.