SPHINX prezentuje letnie menu z kurkami i shoarmą wege

0
635
Fot.: Materiały prasowe Sfinks Polska

Sieć restauracji SPHINX, będąca częścią Sfinks Polska, wprowadza na lato nową ofertę „Kurki, Shoarma wege i fasolka”. Zestaw dań opiera się na sezonowych składnikach i jest dostosowany do pory roku. W menu znalazły się takie propozycje jak chłodnik, shoarma z kurkami, wątróbka z fasolką szparagową oraz deser Szejk Szejka. Po raz pierwszy w historii sieci, shoarma, jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań, zostało przygotowane w wersji całkowicie roślinnej.

W letnim menu SPHINX, kurki, które pojawiają się w sezonie, zostały połączone z popularnymi daniami, takimi jak shoarma czy stek. Menu zawiera również fasolkę szparagową i szpecle – kluski kładzione podsmażane na maśle i posypane koperkiem.

Wśród przystawek znalazł się chłodnik z buraków, rzodkiewki, ogórka i szczypiorku, podawany z jajkiem. W ofercie są również podpłomyki z kurkami w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i Grana Padano.

W sekcji dań głównych znajduje się grillowany filet z kurczaka serwowany z kurkami w sosie śmietanowym oraz szpezlami, wątróbka z kurczaka z zieloną fasolką, pomidorem i szpeclami, a także polędwica z dorsza z warzywami z patelni oraz z kaszą bulgur. W menu jest również stek z amerykańskiego Angusa z kurkami w śmietanie, karmelizowaną marchewką, karbowanymi ziemniakami i masłem czosnkowym lub rozmarynowym do wyboru.

Shoarma, najchętniej zamawiane danie w restauracjach SPHINX, jest dostępna w dwóch nowych wersjach: z kurkami i warzywami z patelni oraz frytkami, bułką pita i sosem oraz Shoarmę wege w sosie Teriyaki z mango. To danie wegańskie, a jego podstawą są roślinne kawałki na bazie soi.

Wśród deserów pojawił się Szejk Szejka, na bazie mleka zmiksowanego z lodami, udekorowany owocami, rurkami waflowymi, drażami, polewą czekoladową oraz wiórkami czekolady.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.