Raport Stava 2018 – jak rozwija się branża delivery?

0
482
Światło dzienne ujrzała właśnie druga edycja Raportu Stava, która jest efektem wielomiesięcznych analiz krajowego rynku dowozów jedzenia. Tym razem czytelnicy będą mieli możliwość porównania wskaźników rozwoju jednego z najbardziej postępowych sektorów branży gastronomicznej.

Raport Stava to kilkudziesiąciostronicowe kompendium wiedzy nt. branży delivery, oparte na miarodajnych danych i analizach, a wszystko to opatrzone komentarzami ekspertów. Drugie wydanie, podobnie jak premierowa edycja, obejmuje swoim zakresem zarówno zamówienia składane online, jak i telefoniczne. Poruszone zostały także wątki dotyczące logistyki realizacji dowozów.

Z tegorocznego raportu można dowiedzieć się m.in.:

  • Ile restauracji realizuje dowozy w poszczególnych miastach?
  • Ilu mieszkańców przypada w miastach na jedną pizzerię?
  • Jak kształtuje się konkurencja wg Burger Index i Sushi Index?
  • Jak zmieniła się liczba zamówień na dowóz po wprowadzeniu niedzieli wolnych od handlu?
  • Jakie koszty realizacji dowozów ponoszą restauracje?
  • Jakie branżowe wydarzenia warto odwiedzić?
  • Jak rozwijała się Telepizza w pierwszych latach istnienia?
  • Jakie rozwiązania dla dowozów przygotowali producenci systemów POS?

Zaprezentowane w raporcie wnioski to efekt doświadczeń firmy Stava, świadczącej od trzech lat usługi kurierskie dla branży gastronomicznej. Spółka zatrudnia obecnie kilkudziesięciu kurierów i działa w siedmiu polskich miastach: Białymstoku, Opolu, Wrocławiu, Legnicy, Łodzi, Bydgoszczy oraz Słupsku.

Pełna wersja raportu do pobrania pod adresem https://www.stava.pl/raport-o-rynku-dowozow/.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.