Sezon na lody – urządzenia do produkcji lodów rzemieślniczych

0
541

Choć za oknem jeszcze trochę zima, już niedługo kawiarnie i lodziarnie będą przeżywać prawdziwe oblężenie. Dlatego jest to idealny moment na zakup urządzeń do wyrobu lodów i deserów lodowych. Sekretem ich niebiańskiego smaku jest rzemieślnicza metoda produkcji oraz naturalne składniki. Na rynku jest wiele urządzeń, ale tylko niektóre z nich zagwarantują niepowtarzalny smak i wysoką jakość.

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Lody, lody dla ochłody!
Znacie kogoś kto nie lubi lodów?;-) Pewni znajdą się tacy, ale z pewnością stanowią oni zdecydowaną mniejszość populacyjną. Bogactwo smaków lodowych deserów pobudza wyobraźnię i drażni kubki smakowe, ale Polacy najbardziej lubią te klasyczne. Jak pokazują badania1 przeprowadzone przez Kantar na zlecenie firmy LOTTE Wedel, ponad 60 proc. z nas najchętniej zajada się lodami waniliowymi i śmietankowymi. W dalszej kolejności Polacy sięgają po czekoladę (44 proc.) oraz bakalie i karmel (30 proc.). Z roku na rok rośnie popularność lodów rzemieślniczych, czyli własnej produkcji bądź pochodzących z niewielkich manufaktur. Do ich wyrobu idealne będą urządzenia marki BOVO.

BOVO – lody doskonałe
Bovo to włoska marka z tradycjami – od ponad 70. lat specjalizująca się w produkcji urządzeń do produkcji lodów. Ogromna wiedza i lata doświadczeń doprowadziły do powstania urządzeń o wysokiej jakości, będących odpowiedzią na wzrastające zapotrzebowanie również mniejszych manufaktur. Właściciele kawiarni i lodziarni na całym świecie cenią sobie ich precyzyjne wykonanie, niebanalny design i przede wszystkim niezapomniany smak lodów, które dzięki nim powstają. W końcu nic nie zapewnia perfekcjonizmu tak, jak ręcznie wykonana każda maszyna. Marka Bovo w swojej bogatej ofercie posiada nie tylko maszyny do produkcji lodów rzemieślniczych, ale też różnego rodzaju deserów, kremów oraz wsadów cukierniczych.

Reklama
Fot.: Materiały prasowe Best CS

Maszyny do lodów – Tornado Sublime od BOVO
Tornado Sublime to wielofunkcyjne urządzenie, które charakteryzuje się innowacyjnym systemem ważenia oraz gotowania indukcyjnego: jednocześnie gotuje, pasteryzuje i emulguje produkt, przy znacznych oszczędnościach czasu i energii, optymalizując produkt końcowy do maksimum. Maszyna posiada wbudowaną płytę indukcyjną oraz sondę, a także niezależną wagę.

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Szeroki wybór końcówek miksujących, mielących i ubijających, pozwala na wzbogacenie oferty każdego punktu gastronomicznego. Model występuje w trzech opcjach do wyboru: Fruit Blender – do mielenia owoców, Blender z bitą śmietaną posiadający uchwyt na Garnek oraz blender, który umożliwia zmianę tłustych past na kremową konsystencję.

Leonardo de Luxe – innowacyjne połączenie frezera i pasteryzatora
Model Leonardo De Luxe marki BOVO to połączenie frezera i pasteryzatora. Dostępny jest w różnych opcjach w zależności od jego wydajności. Pasteryzator może działać równolegle z frezerem lub niezależnie od siebie. Urządzenie zostało wyposażone w 26 programów, które umożliwiają przygotowanie idealnych włoskich lodów gelato. Rozwiązanie doskonale sprawdzi się w lokalach o mniejszej powierzchni oraz w restauracjach. Model Leonardo De Luxe został wyposażony w intuicyjny panel obsługi pozwalający na sterowanie wszystkimi parametrami procesów, który jeszcze bardziej ułatwia pracę. Dodatkowo, w urządzeniu zastosowano specjalne technologie gwarantujące wysoki stopień higieny każdego procesu. Maszyna daje możliwość wyboru różnych programów w zależności od oczekiwań wobec produktu końcowego. Leonardo De Luxe charakteryzuje się wysoką wydajnością oraz jakością otrzymanego produktu o perfekcyjnej kremowej konsystencji.

Dystrybutorem marki BOVO jest firma Best Company Solutions, która wyposażyła w urządzenia do wyrobu lodów i deserów lodowych najpopularniejsze kawiarnie w całej Polsce. Eksperci Best CS pozostają do Państwa dyspozycji – chętnie doradzą w doborze sprzętu, poprowadzą jego prezentację i szkolenie oraz zapewnią posprzedażowy serwis. Zachęcamy do kontaktu, ponieważ sezon na lody zbliża się wielkimi krokami 😊

Fot.: Materiały prasowe Best CS

Zapraszamy do zapoznania się z filmem, w którym nasz ekspert – właściciel lodziarni, opowiada na najważniejsze pytania dot. produkcji lodów rzemieślniczych.

1 https://www.newsweek.pl/trendy-i-inspiracje/jakie-smaki-lodow-lubia-polacy/lll44q3

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.