New Food Forum – roślinne rozwiązania dla producentów żywności

0
975
21 maja w Warszawie odbędzie się pierwsze w Polsce spotkanie biznesowe, podczas którego omawiane będą roślinne rozwiązania i trendy na rynku żywności.

Podczas New Food Forum zostaną przedstawione analizy skutecznie wprowadzonych produktów roślinnych, możliwości finansowania, certyfikacje. Uczestnicy dowiedzą się jakie trendy aktualnie dominują na rynku oraz jakie nowe technologie są wspierane przez IBPRS.

W spotkaniu New Food Forum wezmą udział właściciele i kadra zarządzająca producentów, sieci handlowych i dystrybutorów żywności. Na wydarzeniu będzie można również spotkać osoby ze świata nauki, media, organizacje rządowe, jak i pozarządowe. Prelegentami wydarzenia będą IKEA, Dobra Kaloria, FoodTech.ac, V-Label Polska. Z programem można zapoznać się na stronie internetowej konferencji.

Wydarzenie jest kontynuacją konferencji berlińskiej – New Food Conference, która spotkała się z wieloma komentarzami i rozgłosem w świecie nauki i w mediach np. w Forbes, The Telegraph, polskiej Polityce.


Organizatorami konferencji jest ProVeg, którego głównym celem jest podnoszenie świadomości na temat sposobów rozwiązania problemów na świecie, których przyczyną mogą być nasze wybory żywieniowe. Na stronie internetowej organizacji ProVeg, zamieszczane są wpisy, które motywują do wybrania roślinnego stylu życia poprzez promowanie pięciu dobrych powodów jak Zdrowie, Zwierzęta, Sprawiedliwość, Środowisko i Smak.

Dzięki konferencji mają możliwość połączenia różnych organizacji, które mogą dzielić się między sobą wiedzą oraz praktyką. Organizując konferencje, tworząc kampanie, współpracując z wieloma firmami budują świadomość społeczeństwa na temat diety roślinnej.

Wydarzenie odbędzie się 21 maja 2019 r. w budynku IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie. Wydarzenie jest bezpłatne, natomiast liczba miejsc jest ograniczona i obowiązuje rejestracja.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.