Kolejna restauracja wycofuje plastikowe opakowania

0
529
Restauracja Otto Pompieri znajdująca się w Warszawie przy Placu Bankowym wychodzi na przeciw ekologii. W związku z tym do napojów nie podaje już plastikowych słomek tylko papierowe, a dania na wynos pakowane są w ekologiczne opakowania.

Restauracja należąca do Artura Jarczyńskiego nawiązała współpracę z firmą Vegware, która uznawana jest za jednego z lepszych dostawców ekologicznych opakowań jednorazowych. W swojej ofercie firma ma całkowicie ekologiczne i biodegradowalne opakowania cateringowe. To już kolejna restauracja tego restauratora, która wprowadza ekologię w swoje progi.

„Żyjemy w świecie wszechobecnego plastiku, zapominając, że produkty, których używamy na co dzień, mogą nas przeżyć o kilkaset lat. Przykładem są plastikowe słomki czy opakowania cateringowe. Przedmioty, z których korzystamy przez kilkadziesiąt minut, stają się poważnym problem dla środowiska naturalnego. Jako restauracja dbamy zarówno o naszych gości, jak i przykładamy dużą wagę do odpowiedzialności za naszą działalność” – mówi Michał Ostrowski, menager restauracji Otto Pompieri.

Reklama

Brytyjska firma Vegaware produkuje swoje produkty z materiałów roślinnych, które spełniają wszystkie międzynarodowe standardy dotyczące kompostowania. Z tych produktów korzystają restauracje w ponad 70 krajach.

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.