Kolejna restauracja wycofuje plastikowe opakowania

0
501
Restauracja Otto Pompieri znajdująca się w Warszawie przy Placu Bankowym wychodzi na przeciw ekologii. W związku z tym do napojów nie podaje już plastikowych słomek tylko papierowe, a dania na wynos pakowane są w ekologiczne opakowania.

Restauracja należąca do Artura Jarczyńskiego nawiązała współpracę z firmą Vegware, która uznawana jest za jednego z lepszych dostawców ekologicznych opakowań jednorazowych. W swojej ofercie firma ma całkowicie ekologiczne i biodegradowalne opakowania cateringowe. To już kolejna restauracja tego restauratora, która wprowadza ekologię w swoje progi.

„Żyjemy w świecie wszechobecnego plastiku, zapominając, że produkty, których używamy na co dzień, mogą nas przeżyć o kilkaset lat. Przykładem są plastikowe słomki czy opakowania cateringowe. Przedmioty, z których korzystamy przez kilkadziesiąt minut, stają się poważnym problem dla środowiska naturalnego. Jako restauracja dbamy zarówno o naszych gości, jak i przykładamy dużą wagę do odpowiedzialności za naszą działalność” – mówi Michał Ostrowski, menager restauracji Otto Pompieri.

Brytyjska firma Vegaware produkuje swoje produkty z materiałów roślinnych, które spełniają wszystkie międzynarodowe standardy dotyczące kompostowania. Z tych produktów korzystają restauracje w ponad 70 krajach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.