Jak śledzenie temperatury może zapobiec “najgorszemu koszmarowi” restauracji

0
937
Awarie sprzętu regulującego temperaturę żywności są zmartwieniem dla zarządców różnego rodzaju zakładów gastronomicznych i mogą skutkować dużymi stratami. Średnio koszt produktów żywnościowych, przechowywanych w chłodniach restauracji w dowolnym czasie jest wyceniany na około $10,000.

Problem, którego obawiają się wszyscy kierownicy lokali spożywczych – to awaria urządzeń chłodniczych. Zwłaszcza, jeśli nie zostanie ona zauważona na czas. Awarie sprzętu, regulującego temperaturę żywności — czy to utrzymywanie wystarczająco niskich temperatur, aby zapobiec psuciu się artykułów spożywczych, czy odpowiednio wysokich podczas gotowania i oczekiwania — są dużym zmartwieniem dla lokali gastronomicznych, ponieważ mogą powodować znaczące straty finansowe. Średnio koszt produktów żywnościowych, przechowywanych w chłodniach restauracji w dowolnym czasie jest wyceniany na około $10,000. A awarie sprzętu chłodniczego występują przeciętnie dwa razy do roku. To prowadzi do poważnych strat i obniżenia zysku.

Ale ryzyko serwowania potencjalnie niebezpiecznej żywności klientowi jest jeszcze większe — tak naprawdę jest niezmierne — wysyła zły sygnał, który szybko rozprzestrzenia się po całym sektorze gastronomicznym. Jeżeli chodzi o jakość serwowanych dań, po prostu nie można zaprzeczyć, że stawka jest wysoka, nie tylko dla indywidualnych marek, ale i dla franczyz. Kiedy zaczyna się dyskusja o bezpieczeństwie żywności, nikt nie chce być odpowiedzialny za zrujnowanie autorytetu marki. Nikt nie chce ryzykować z powodu awarii lodówek lub innego sprzętu chłodniczego.

Rozwiązanie Avery Dennison’s Freshmarx® do Śledzenia Temperatury pozwala restauracjom zautomatyzować nadzorowanie temperatury i wilgotności w chłodniach oraz mieć kontrolę nad codziennymi czynnościami.

 

Instalacja czujnika, który śledzi temperaturę, zajmuje zaledwie kilka minut. Trzeba po prostu umieścić bezprzewodowy czujnik w odpowiednim miejscu w lodówce i podłączyć do aplikacji.

Czujniki zbierają informację o temperaturze oraz wilgotności w zadanych odstępach czasowych i dostarczają do bramki, która przekazuje dane do chmury. Użytkownicy mogą mieć dostęp do chmury poprzez różne urządzenia (komputery, tablety, smartfony i td.). To jest samodzielny system, który nie wymaga łączenia się z siecią Wi-Fi, eliminując konieczność angażowania działu IT w konfiguracje i konserwację. Jeżeli poziom temperatury przekracza wyznaczony jako akceptowalny przedział, do wskazanych użutkowników zostają wysłane powiadomienia za pośrednictwem wiadomości tekstowych lub przez e-mail, co pozwala im szybko zareagować.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat Rozwiązania FreshMarx® Solutions zapraszamy do odwiedzenia stoiska Avery Dennison Polska Sp. z o.o. podczas konferencji biznesowej Gastro Meeting 2018.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.