Jak ogarnąć liczby w gastronomii? [wideo]

0
944

Jeśli prowadzisz swój własny biznes, to na pewno wiesz, jak wielką rolę odgrywają w nim liczby. Kalkulacja zysków i wydatków to dla ciebie codzienność. Często zdarza się jednak tak, że możesz nie być zadowolony z wyników sprzedaży i podsumowania twojej działalności. Jakie wskaźniki należy zatem wziąć pod uwagę, aby poddać swój biznes (szczególnie gastronomiczny) analizie i osiągać lepsze wyniki? O tym opowiada Jan Marek Mołoniewicz, prowadzący firmy Moja Consulting.

Czy kiedykolwiek zajmowałeś się monitorowaniem wskaźników w swoim biznesie restauracyjnym? Jeśli tak, to wiesz już co nieco na ten temat i zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo jest to istotne. Warto jednak zaczerpnąć jeszcze więcej wiedzy z tej dziedziny i sprawić, że restauracja przyniesie ci jeszcze większe zyski. Jeśli nie, to powinieneś się tym zainteresować, bo jest to klucz do sukcesu.

Jan Marek Mołoniewicz jest doświadczonym ekspertem w tym temacie. Na co dzień jego firma – Moja Consulting – zajmuje się pomaganiem restauratorom w osiąganiu lepszych wyników. W rozmowie z Rafałem Krzyckim, Mołoniewicz zdradza nam siedem podstawowych wskaźników, które każdy z restauratorów powinien monitorować, by z powodzeniem prowadzić biznes.

Okazuje się, że liczby nie są aż tak straszne i da się je ogarnąć. Co więcej – warto je ogarnąć. Jan Marek Mołoniewicz mówi nam, dlaczego warto kontrolować sprzedaż i koszty oraz jaką informację o biznesie daje średnia paragonu oraz ich liczba. Tłumaczy także znaczenie kosztów surowca, personelu i operacyjnych. Ekspert radzi też, jak analizować te poszczególne wskaźniki i wyjaśnia, jak przełożyć to na sukces firmy.

Jeśli chcesz poznać siedem podstawowych, kluczowych wskaźników, które uczynią twoją restaurację jeszcze lepszą i sprawią, że będziesz w pełni zadowolony z wyników, koniecznie obejrzyj wideo. Zachęcamy także do zagłębiania tematu i wzięcia udziału w kursie ,,Ogarnij liczby”, prowadzonym przez Jana Marka Mołoniewicza. Zapisz się już teraz, a na pewno nie pożałujesz!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.