Goście Horeca Radio – Tatiana Smoliy i Anastasiia Lisohor (Horeca Radio)

0
207
Niedzielę zaczynamy od przypomnienia audycji, w której gościliśmy Tatianę Smoliy i Anastasiia Lisohor. W rozmowie z Rafałem Krzyckim opowiedzą o planach sieci restauracji Manya Musashi. Zapraszamy do wysłuchania audycji!



Nazwa restauracji Menya Musashi pochodzi od imienia niezwyciężonego samuraja Miyamoto Musashi, najsławniejszego szermierza znanego ze stylu walki dwoma mieczami.

Reklama

Menya Musashi: Japonia jest o krok od Ciebie

Pierwszy ramen shop Menya Musashi został otwarty w 1996 roku w jednej z najbardziej luksusowych i modnych dzielnic Tokio – Aoyama. Wielki sukces restauracji natychmiast podniósł kulturę ramen na nowy poziom. Ramen stał się niezastąpionym daniem na stołach Japończyków, a niska cena i pożywne składniki sprawiły, że zyskał on popularność daleko poza granicami Japonii.

Obecnie restauracje sieci Menya Musashi Ramen Shop znajdują się w Japonii, Singapurze, Chinach, Tajlandii, Malezji, Wietnamie, na Hawajach, Tajlandii i na Ukrainie.

Z założenia Ramen Shop ma być uniwersalną restauracją, gdzie można przyjść na szybki lunch czy spędzić czas w gronie rodziny, lub posiedzieć ze znajomymi przy piwie, lub koktajlu. Restauracja posiada otwartą na salę kuchnię. Można wybrać miejsce obok i obserwować, jak szef kuchni przygotowuje ramen lub tsukemen.

Menya Musashi czci tradycje — dania przygotowywane są według dawnych japońskich przepisów, co gwarantuje doskonałą jakość i oryginalny smak.

Jesienią 2018 roku została otwarta pierwsza restauracja Menya Musashi w Warszawie. Była to pierwsza restauracja w Polsce, jak i w całej Unii Europejskiej. Już w następnym miesięcy zaplanowano jest uroczyste otwarcie nowej restauracji Menya Musashi w Gdańsku (Forum Gdańsk, Targ Sienny 7).

Partnerzy audycji:

     

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.