[Gastro Meeting] Jarek Walczyk i Maciej Majewski zapraszają do udziału w VII edycji konferencji

0
129
Advertisement

Prezentujemy kolejne wystąpienia, na które już dziś zapraszamy uczestników wiosennej edycji Gastro Meeting. Spotykamy się 10 marca w Airport Hotel Okęcie. Warto zarejestrować się już dziś i skorzystać z darmowych biletów.

Jarek Walczyk na scenie sali Galaxy przedstawi prezentację na temat relacji szefa kuchni z zespołem restauracji. Pokaże te zależności przez pryzmat empatii i asertywności. Natomiast Maciej Majewski, oprócz udziału w panelu dyskusyjnym pt. ” Plusy i minusy pracy w jednej firmie przez wiele lat. Odnalezienie swojego miejsca na ziemi – kiedy należałoby to zrobić?”, poprowadzi warsztat pt. „Kulisy współpracy z gwiazdkowymi szefami kuchni.

ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM PROGRAMEM KONFERENCJI!

Jarek Walczyk

Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Właściwą karierę rozpoczął na morzu, pracując na statkach pasażerskich pod międzynarodowymi banderami. Po zejściu na ląd, pracował w prestiżowych hotelach, jako dyrektor gastronomii i dyrektor hotelu. Dziś swoim nazwiskiem firmuje karty menu w wielu lokalach.  Swoją wiedzą dzieli się w autorskich felietonach na łamach prasy branżowej. Jest współzałożycielem i fundatorem prestiżowej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, gdzie pełni funkcję Prezesa fundacji. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży. Szef roku 2015, najlepsza restauracja roku, pracował w restauracji Strefa, gdzie otrzymał rekomendacje, dwa symbole sztućców Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016 –Osobowość kulinarna 2016 roku i wielu nagród otrzymanych w poprzednich latach. Michelin Guide – Main Cities of Europe 2017 – Rekomendacja, dwa symbole sztućców.

Maciej Majewski,

Restauracja La Brasserie Moderne zostali wyróżnieni wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym nagrodą Wine & Food Noble Night 2016 przyznawaną przez Noble Bank i Noble Concierge. La Brasserie Moderne została także wyróżniona w 2015 i 2016 roku przez przewodnik Gault&Millau Polska.
W 2017 roku Maciej otrzymał tytuł Szefa Roku Regionu Centralnego w konkursie organizowanym przez Poland 100 Best Restaurants, a La Brasserie Moderne została nagrodzona Grand Award 3 widelce plus. W 2019 Maciej uzyskał nagrodę „Szef Roku”, a restauracja ponownie Grand Award 3 widelce plus.
Współpracując z Francusko – Polską Izbą Gospodarczą miał możliwość gotować z utytułowanymi szefami- Pierre Gagnaire (13 gwiazdek Michelin w restauracjach na całym świecie), Andrea Camastra (1 gwiazdka Michelin w restauracji Senses, Warszawa), Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin restauracja Atelier Amaro), Philippe Mille (2 gwiazdki Michelin restauracja Le Parc, Francja), Allain Passard (3 gwiazdki Michelin restauracja Arpege, Francja).

NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.