„Fine Dining Week” po raz pierwszy na Śląsku

0
878
Jeden z najpopularniejszych w naszym kraju festiwali sztuki kulinarnej zaliczy swój debiut na Śląsku. Tegoroczny Fine Dining Week rozpocznie się 6 lutego i będzie trwał 11 dni. Jego ideą jest uczynienie z jedzenia swego rodzaju sztuki poruszającej zmysły inne niż tylko smak oraz zbliżenie do siebie restauratorów i gości.

Na ową sztukę składa się kilka aspektów szczególnie ważnych dla idei fine diningu, mianowicie stosowanie wyjątkowych technik gotowania, skompletowanie dużego zespołu kucharzy o wysokich kwalifikacjach, perfekcjonizm wykonania oraz nietypowa, misterna kompozycja dań. Na osoby zdecydowane wziąć udział w festiwalu czeka 5 popisowych dań wybitnych szefów kuchni, których spróbować będzie można w wybranych śląskich restauracjach.

Oprócz skosztowania popisowych potraw „Fine Dining Week” oferuje również możliwość spotkania uznanej osobistości w świecie restauratorów. Dzięki uprzejmości marki Grundig gościem specjalnym najbliższej edycji festiwalu będzie Massimo Bottura – szef kuchni i właściciel restauracji Osteria Francescana, której prestiżu dowodzą aż 3 gwiazdki Michelin.

Aby wziąć udział w festiwalu, należy dokonać rezerwacji online na stronie organizatora. Za ten przywilej przyjdzie zapłacić zainteresowanym 119 zł.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.