„Akademia whisky” – definicja i kategorie (Horeca Radio)

0
1002

W drugim odcinku cyklu „Akademia whisky” Jarek Buss opowiada o definicji whisky oraz o jej kategoriach. To absolutna podstawa jeśli chodzi o wiedzę na temat whisky. Na koniec prezentujemy wspaniałą whisky Teeling!

 

Jarosław Buss — organizator festiwalu Whisky Live Warsaw, właściciel firmy Tudor House Ltd., zajmującej się importem i dystrybucją whisky w Polsce, a także
sieci sklepów Ballantine’s. Od blisko 25 lat związany ze światem whisky oraz innych alkoholi Premium. Pomysłodawca i organizator cyklicznych degustacji whisky w Polsce, założyciel zamkniętej grupy miłośników whisky w serwisie Facebook „Whisky Fan Club”, zrzeszającej obecnie ponad 22 tysięcy członków. Uhonorowany za swoją wiedzę i wkład w promocję whisky zaproszeniem, jako pierwszy Polak w historii, do sędziowania na prestiżowych, dorocznych zawodach
World Whiskies Awards (Londyn). Współpracuje z największymi organizacjami branżowymi, m.in.: International Wine & Spirit Research (IWSR) oraz Scotch Whiskey Association (SWA). Publicysta i autor wielu artykułów o tematyce whisky. Pisuje m.in. do: dziennika „Rzeczpospolita”, magazynu „Forbes” czy portalu Money.pl.

WIĘCEJ O TYM WYJĄTKOWYM TRUNKU PRZECZYTACIE TU!

 

 

Partnerzy audycji:

   
 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.