Znane już są nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019

0
1239
9 maja 2019 r. w Poznaniu odbędzie się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której przyznane zostaną specjalne wyróżnienia – statuetki Hermesa Poradnika Restauratora 2019. To już XXI Wiosenne Spotkanie Restauratorów, Producentów i Handlowców branż HoReCa oraz FMCG.

Nagrody przyznawane są od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

Nominacje do Hermesa Poradnika Restauratora 2019:

RESTAURACJA Z RENOMĄ

  • Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
  • Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali
  • Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek
  • Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
  • Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

  • Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton
  • Palac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
  • Folwark Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
  • Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
  • Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

RESTAURACJA HOTELOWA

  • Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
  • Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
  • Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
  • Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski
  • Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

KAWIARNIA/LODZIARNIA/CUKIERNIA

  • Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
  • Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
  • Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
  • PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene
  • TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

OSOBOWOŚĆ

  • Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane
  • Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
  • Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
  • Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
  • Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.