Nadchodzi rewolucja w zakresie bezpieczeństwa żywności

0
185
Kuchnie komercyjne, bądź to restuaracje, lokale gastronomiczne czy hotele, to bardzo wymagające środowiska, w których kucharz oraz jego zespół spędzają do 5 godzin dziennie, ręcznie oznaczająć żywność w celu zachowania zgodności z przepisami bezpieczeństwa. To może być bardzo męczące dla pracowników oraz zostawia miejsce na błędy…

Kiedy Avery Dennison’s Printer Division przedstawił InterContinental Hong Kong – pięciogwiazdkowemu hotelowi z pięcioma restauracjami, centrum konferencyjnym i licznymi jadalniami – drukarkę FreshMarx® 9417, nie było przekonania co do zaproponowanego rozwiązania. I to pomimo desperackiej potrzeby polepszenia wydajności i dokładności w znakowaniu żywności oraz wprowadzenia standaryzacji w kuchni.

Źródło: Avery Dennison

Avery Dennison FreshMarx® 9417 to drukarka do zautomatyzowanego znakowania żywności. Pozwala ona w łatwy sposób przestrzegać regulacji dotyczących bezpieczeństwa żywności, oszczędzając cenny czas kucharzy. Dzięki czemu kucharze mogą skupić się na gotowaniu oraz innych podstawowych obowiązkach.

Szef kuchni InterContinental w Hongkongu, Nicola Canuti, przejął inicjatywę i przeszkolił kilku współpracowników, aby móc przetestować urządzenie. Wkrótce przyszło powszechne uznanie dla danego rozwiązania. Nawet hotelowy Departament Bezpieczeństwa i Higieny przyznał mu pieczęć aprobaty.

„Inteligentne, ekologiczne i innowacyjne rozwiązania do etykietowania i drukowania, które przyśpieszają wydajność łańcucha dostaw, zwiększają produktywność i podnoszą zadowolenie klientów”



Jak pomógł FreshMarx® 9417?

Co sprawia, że FreshMarx® 9417 jest tak potężnym narzędziem dla kuchni komercyjnej? Przede wszystkim pomaga personelowi pracować sprytniej, szybciej oraz bezpieczniej. Najbardziej sprawdza się przy zarządzaniu zapasami żywności w celu eliminowania marnotrawstwa oraz utrzymaniu optymalnej świeżości. Pomaga również w zapobieganiu wykroczeń podczas znakowania artykułów spożywczych.

Drukarka FreshMarx® 9417 charakteryzuje się jedną z największych na rynku pojemnością – 500MB wewnętrznej pamięci – co zapewnia szybkość działania, posiada także ekran graficzny o wysokiej rozdzielczości oraz możliwość obsługi w wielu językach. A ponieważ kuchnie potrzebują sprzętu odpornego na temperaturę i wilgoć, drukarka została zaprojektowana do pracy w najsurowszych warunkach. Jej głównym zadaniem jest drukowanie dokładnych, czytelnych, szczegółowych etykiet do znakowania żywności, w tym”: „Data / czas produkcji” oraz „Data/czas przydatności”, „Składniki” lub „Dane żywieniowe”, jak również „Identyfikacja pracownika”.

“Drukarka FreshMarx® 9417 była bardzo pomocna i ważna w naszych codziennych czynnościach. […] Standaryzacja i automatyzacja są przyszłością przemysłu spożywczego, więc jest to idealne rozwiązanie dla nowoczesnej kuchni.” – powiedział Nicola Canuti

Ale korzyści nie kończą się na danym urządzeniu. Avery Dennison’s Printer Division oferuje dużą różnorodność rozwiązań oraz doradztwo w zakresie organizacji łańcucha dostaw. Ma to za zadanie pomóc partnerom osiągnąć kluczowe cele oraz ułatwić zarządzanie zapasami, zapewniając przejrzystość od początku do końca.

Zespół ekspertów ds. Integracji Systemów i Bezpieczeństwa Żywności współpracuje z lokalami gastronomicznymi, aby zapewnić sprawne znakowanie żywności w ramach już istniejącej infrastruktury, równocześnie mając na uwadze regionalne wymogi prawne. Oferuje również Analitykę Biznesową. Jest to wspólna inicjatywa, która zapewnia wnikliwą analizę bieżących procesów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Tworzy także rekomendacje dotyczące poprawy dokładności, zmniejszenia ilości odpadów oraz zwiększenia wydajności. A to wszystko ostatecznie ma pozytywny wpływ na budżet.



O Intercontinental Hong Kong

Cieszący się międzynarodową renomą hotel InterContinental Hong Kong słynie z fantastycznych widoków na Port Wiktorii i Wyspę Hongkong oraz ze swych światowej klasy restauracji – dwie z gwiazdkami Michelin (SPOON autorstwa Alaina Ducasse i Yan Toh Heen) oraz THE STEAK HOUSE winiarnia + grill, NOBU i Harbourside. Dwie trzecie z 503 pokoi gościnnych, w tym wszystkie 87 apartamentów, mają widok na port. W każdym z nich jest dostępna całodobowa obsługa kamerdynera, dostawa posiłków do pokoju, usługi konsjerża oraz usługi biznesowe. Spektakularny apartament prezydencki o powierzchni 650m², największy w mieście, dysponuje tarasem na dachu o powierzchni 230 m² z basenem bez krawędzi, z którego roztacza się widok na Port Wiktorii.

Źródło: IHG

Inspirowane feng shui I-Spa, całodobowe Fitness Centrum i Taras Basenowy, z niepowtarzalnymi spa basenami bez krawędzi o trzech temperaturach i widokiem na port, zapewniają atmosferę azjatyckiego kurortu. Jedenaście pokoi funkcyjnych z widokiem na port oraz InterContinental sala balowa (jedna z największych sal balowych bez filarów w Hongkongu), oferują 2100 m² powierzchni dla spotkań.

O Nicoli Canuti, szefie kuchni w InterContinental Hong Kong

Pochodzący z Mantova w Północnych Włoszech Nicola Canuti posiada ponad 26 letnie doświadczenie kulinarne, które zdobył pracując w imponującej liczbie restauracji z gwiazdkami Michelin, razem z najbardziej znanymi na świecie kucharzami. Jego życiorys obejmuje pracę z takimi kulinarnymi guru, jak Alain Ducasse, Marco Pierre White, Roger Verger i Gordon Ramsay.

Przed dołączeniem do obsady InterContinental Hong Kong w 2013, Nicola spędził 2 lata w słynnym Raffles Hotel w Singapurze w roli zastępcy szefa kuchni. Był on również otwierającym szefem kuchni w restauracji L’Albero w Moskwie.

O Avery Dennison Printer Division, oddziale korporacji

Avery Dennison (NYSE: AVY) dostarcza inteligentne, kreatywne oraz ekologiczne rozwiązania, które zwiększają wydajność w globalnym handlu detalicznym i łańcuchu dostaw żywności. Prestiż marek podnosi poprzez bezpieczeństwo żywności oraz rozwiązania brandingowe i promocyjne, poprawiające atrakcyjność dla konsumentów. Wydajność zwiększa natomiast poprzez zarządzanie cenami i zapasami, które polepszają szybkość procesów, dokładność i wydajność, w tym samym czasie redukując ilość odpadów. Z siedzibą w Westborough, Avery Dennison RBIS odpowiedzialnie obsługuje rynek globalny, prowadząc działalność w 115 lokalizacjach w 50 krajach na sześciu kontynentach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.