Jak uniknąć prowizji z portali do zamawiania online?

0
891
Fot.: Materiały prasowe LSI Software

Rozwijając swój biznes gastronomiczny każdy rozsądny maganer sięga po rozwiązania, które usprawnią pracę personelu i pomagają w codziennym funkcjonowaniu lokalu. Ponadto należy wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klientów i wprowadzać udogodnienia zgodne z trendami w branży. Jak usprawnić i zmniejszyć koszty obsługi Gości? Jak prowadzić zamówienia w internecie aby nie płacić wysokich prowizji pośrednikom?

Unikaj marży od portali do zamawiania

Co 4 Polak zamawia jedzenie z dostawą, a na rynku dostępne jest kilkanaście portali, z których można skorzystać, aby zamówić ulubione danie. Wszystkie jednak pobierają wysokie prowizje od zamówień, a dane o klientach pozostają w bazie tych portali, zamiast wpadać do Twojej bazy. Dlatego postaw na inne rozwiązanie – uruchom w kilka kliknięć bezprowizyjny system zamawiania online na własnej stronie internetowej. Brak pośredników pozwoli zwiększyć przychody, budować lojalność klientów i chronić swoje pieniądze.

Fot.: Materiały prasowe LSI Software

QR menu zawsze pod ręką

Drukujesz nowe menu za każdym razem, gdy dodajesz w nim nową pozycję? A ile wydajesz na wydruk menu w różnych wersjach językowych? Można to zrobić lepiej – udostępnij klientom elektroniczne menu z funkcją zamawiania i płatności online przez QR kod. Takie QR menu to łatwiejsza w utrzymaniu karta dań. Sprawnie zaktualizujesz ceny, zdjęcia i pozycje w menu, a klienci będą mogli zamawiać i płacić za posiłki bezpośrednio ze swojego telefonu przy stoliku. To nie tylko oszczędność czasu, ale też zwiększenie wydajności Twojej restauracji dzięki szybszej rotacji stolików. Zamień telefony klientów w urządzenia do zamawiania i sprawdź ile zaoszczędzisz na kosztach personelu. Umieść QR kod z menu na stolikach, na drzwiach i stojakach przed wejściem, a nawet na ulotkach promocyjnych i patrz, jak rośnie liczba zamówień a tym samym Twoje przychody.

Fot.: Materiały prasowe LSI Software

Zrób krok w stronę innowacyjności i zwiększaj zyski

Nowoczesna restauracja musi nie tylko podążać za zmieniającymi się trendami, ale wręcz je wyprzedzać proponując rozwiązania do tej pory niespotykane na rynku. Takie podejście pozwoli restauratorom wyróżnić się wśród konkurencji, przyciągnąć do siebie więcej gości, a tym samym zwiększać przychody. Jak zaskoczyć klienta, który widział już praktycznie wszystko? Rozwiązaniem może być właśnie nowczesne QR menu – bez zbędnych aplikacji, z możliwością płatności bezgotówkowej, nie czekając na obsługę! Pomyśl, ile możesz zaoszczędzić czasu i pieniędzy na szukaniu kolejnych pracowników do Twojego lokalu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.