Da Grasso wprowadza sezonowe menu z szparagami

0
289
Fot.: Materiały prasowe Da Grasso

Sieć pizzerii Da Grasso wprowadza nowe sezonowe menu, które jest dostępne od 4 kwietnia do końca czerwca. Tym razem centralnym punktem oferty są szparagi, wykorzystane w trzech nowych daniach: pizzy, sałatce i daniu makaronowym.

W okresie od początku maja do końca czerwca, kiedy to szparagi są najświeższe, klienci będą mieli okazję spróbować pizzy „Szparagatta”, sałaty o tej samej nazwie oraz makaronu „Szparagatta”. Nowością są również mrożone herbaty w dwóch smakach oraz kawy mrożone. Ofertę napojową uzupełnia „Czyja Jagoda” – napój owsiany z dodatkiem puree jagodowego i świeżych owoców.

Cezary Powała, specjalista ds. kreacji menu i szkoleń w Da Grasso, wskazuje na popularność szparagów wśród Polaków i pragnienie zaoferowania klientom możliwości odkrycia nowych sposobów na wykorzystanie tych warzyw w kuchni. W menu sezonowym postawiono na połączenie szparagów z innymi składnikami, tworząc potrawy, które mają zaspokoić różnorodne preferencje smakowe klientów.

Sieć Da Grasso współpracuje również z marką Tymbark Just Plants, wprowadzając do oferty napoje na bazie polskiego owsa. Produkty te są dostępne bez dodatku cukru, wzbogacone wapniem oraz witaminami D i B12, co wpisuje się w trend zdrowszego odżywiania i opcji wegetariańskich.

Michał Kaźmierczak, kierownik działu marketingu i sprzedaży w Da Grasso, zaznacza, że sieć jest pionierem w zakresie współpracy z marką napojów roślinnych, podkreślając chęć inspirowania klientów do kulinarnych eksperymentów i oferowania nowych kombinacji smakowych.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.