Apel o wytyczne dla gastronomii na jesień

0
1135

Przedstawiciele IGGP apelują do Rządu o stworzenie „Wytycznych dla Restauratorów”, prowadzących wszelkiego rodzaju lokale gastronomiczne, lokale i ogródki sezonowe, bary, puby, lokale fast-food, kawiarnie, restauracje z obsługą kelnerską, w tym restauracje hotelowe, sale weselne, sale bankietowe, kluby, dyskoteki czy firmy cateringowe i stołówki, które będą obowiązywały od 1 września 2021 r. w związku z trwającą od półtora roku epidemią COVID-19.

IGGP działając w imieniu swoich członków tj. przedsiębiorców z sektora gastronomii oraz powiązanych z branżą gastronomiczną oraz wszystkich przedsiębiorców, którzy ucierpieli przez trwający 9 miesięcy lockdown, zwraca się z niniejszą petycją o aktywną pomoc gastronomii w przygotowaniu lokalnych przedsiębiorców gastronomicznych do niechybnie zbliżającej się „4 fali” epidemii, zapowiadanej w mediach przez przedstawicieli Rządu. „Wytyczne dla Restauratorów” powinny być przygotowane jako zbiór zaleceń i rekomendacji o charakterze ogólnym i szczegółowym, których celem jest bezpieczna oraz higieniczna organizacja pracy w lokalach gastronomicznych, a GIS jest tą instytucją, która takie zalecenia kontroluje na co dzień i posiada Listę wszystkich lokali gastronomicznych w Polsce, może je więc wyegzekwować.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.