Zmiany w gastronomii Vienna House Andel’s Lodz

0
573
Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Po zmianie szefa kuchni, przyszła kolei na kolejne awanse w dziale food & beverage w łódzkim Vienna House. Obejmują one zarówno część restauracyjną i bankietowo- konferencyjną. Nowa struktura to odpowiedź na aktualne wyzwania branży oraz umacnianie pozycji obiektu na rynku.

„Stawiamy na nieustanny rozwój i dostosowujemy ofertę do oczekiwań naszych gości. To oni wskazują kierunek, w jakim się rozwijamy.” – podkreśla Anna Olszyńska, dyrektorka Vienna House Andel’s Lodz. – „Największym potencjałem hotelu są ludzie, dlatego zawsze staramy się wychwytywać talenty i motywować do dalszego rozwoju.” Restrukturyzacja działu opiera się w dużej mierze na wewnętrznych awansach.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Mariusz Guzewicz, dotychczasowy Food&Beverage Manager, od początku lipca odpowiada za całą gastronomię Vienna House Andel’s Lodz jako Dyrektor Food & Beverage. Guzewicz związany jest z branżą hotelarską od 2001 r. Zaczynał jako kelner i piął się po szczeblach kariery w Polsce, Szkocji i Irlandii. Do zespołu Vienna House trafił w 2010 na stanowisku Restaurant Managera. Po kilkuletniej przerwie wrócił do zespołu jako Food&Beverage Manager. Teraz odpowiada zarówno za zespół kelnerski, jak i za kuchnię, ściśle współpracując z nowym szefem kuchni Kamilem Kubiakiem.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Zmiana nastąpiła również na stanowisku Sous Chefa, które objął Dawid Rygielski. Rygielski pracuje w Vienna House Andel’s Lodz od 2018 roku. Początkowo pełnił funkcję Chef de Partie, potem Junior Sous Chefa. Rygielski swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach w Łodzi oraz w Niemczech. Przed objęciem stanowiska Sous Chefa, przeszedł szkolenia crossowe w różnych działach oraz warsztaty z zarządzania zespołem, co pozwoli mu w skuteczny sposób zarządzać zespołem.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Rygielskiego na stanowisku Junior Sous Chef zastąpił z kolei Łukasz Dereczenik, który wcześniej pełnił funkcję Chef de Partie. Dereczenik zdobywał doświadczenie w wielu restauracjach oraz hotelach, m.in. w Holiday Inn oraz Vienna House Andel’s Lodz, gdzie pracował jako kucharz w latach 2011-2012. Do Vienna House wrócił w 2019 r. Od lipca 2022 r. jest odpowiedzialny za dział kuchni bankietowej, który obsługuje centrum konferencyjne Vienna House Andel’s Lodz.

Vienna House Andel’s Lodz jest jednym z największych obiektów konferencyjno-biznesowych w regionie. Ma niezwykle rozbudowaną ofertę gastronomiczną. Dział food&beverage poza obsługą konferencji i bankietów zapewnia również serwis dla restauracji Delight, lobby baru Oscar’s oraz SkyFLY Baru. Restauracja Delight była dwukrotnie nagrodzona czterema czapami Gault&Millau.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.