sobota, 1 października 2022.
Reklama
Strona główna Tagi RODO

Tag: RODO

RODO: Kara dla Accora – komentarz firmy

0
Commission nationale de l’informatique et des libertés (CNIL), niezależny organ administracyjnym odpowiedzialny za ochronę danych osobowych we Francji, nałożyła na spółkę Accor grzywnę administracyjną...

UODO: Przepisy nie uprawniają do żądania informacji o zaszczepieniu

0
Już w czerwcu na stronie Urzędu Ochrony Danych Osobowych pojawił się oficjalny komunikat mówiący, że przedsiębiorcy nie mają prawa żądać udostępnienia informacji o zaszczepieniu...

Uwaga na fałszywe kontrole

0
Andrzej Gut-Mostowy, wieceminister w Ministerstwie Rozwoju, Pracy i Technologii, przestrzega przed oszustwami związanymi z kontrolą przechowywania danych osobowych, które mają być powiązane z pomocą...

Restauracje a RODO – jakie zmiany przez rok?

0
W maju minął rok od wejścia w życie RODO, rozporządzenia o ochronie danych osobowych. Jest to przepis, który reguluje kwestie ochrony danych osobowych na...

Dwie trzecie hoteli udostępniają dane gości

0
Firma Symantec przeanalizowała systemy ochrony danych osobowych ponad 1500 hoteli w 54 krajach. Wyniki badania okazały się niepokojące. 67% stron internetowych hoteli nieumyślnie udostępnia...

RODO – niepotrzebna zmora hotelarzy czy niezbędny wymóg naszych czasów?

2
Milion siedemset tysięcy złotych, dziewięćset czterdzieści trzy tysiące, osiemdziesiąt sześć tysięcy złotych - to nie ostatnie wygrane w Totolotka, tylko wysokości kar wymierzonych portugalskiemu...

9 sposobów na skuteczny event marketing w firmie

3
Jesteś właścicielem firmy i uważasz, że odniosłeś sukces, bo zatrudniasz kilku pracowników i masz paru stałych klientów? Czujesz się stabilnie i uważasz, że nic...

RODO a wyzwania dla branży HoReCa na Święta i 2019 rok

0
Czy wysyłanie przez hotele oraz firmy gastronomiczne kartek świątecznych podlega pod RODO? Jakie wyzwania w związku z ochroną danych osobowych przyniesie 2019 rok? To...

Jaki wpływ na branżę eventową ma rozporządzenie RODO?

0
RODO to unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych, które zmienia cały system ochrony danych osobowych. Oczywiście nie jest tak, że do tej pory w...

Ministerstwo Cyfryzacji informuje o prawach gościa hotelowego

1
W miniony wtorek opublikowany został dziewiąty odcinek przygotowanej przez Ministerstwo Cyfryzacji serii filmików edukacyjnych pt. „Oto RODO". Najnowszą audycję poświęcono ochronie danych osobowych gości...