Restauracja Nova Wola zaprezentowała jesienne menu

0
367
Fot.: Materiały prasowe Restauracja Nova Wola

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na Rondzie Daszyńskiego przedstawia swoje sezonowe nowości. W menu znalazły się m.in. rozgrzewające zupy, dobrze znane, staropolskie dania w nowych odsłonach, a także wyjątkowe jesienne desery.

Otwarta niespełna rok temu restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za dania bazujące wyłącznie na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem.

– Wraz ze zmieniającymi się porami roku, nasze menu także ulega zmianie. Nie inaczej jest w trakcie panującej już jesieni. Tym razem w karcie znajdziemy więcej propozycji, które będą przede wszystkim pożywne i rozgrzewające. Zaproponowane dania kojarzą się głównie z chłodniejszymi dniami oraz nawiązują do smaków kojarzących się z ciepłem domowym. Jestem przekonany, że nowości z pewnością przywołają wiele fantastycznych wspomnień – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Reklama

Jesień na talerzu, czyli rozgrzewające zupy oraz pożywne staropolskie dania
W zupełnie nowej karcie restauracji Nova Wola, znalazło się wiele propozycji nawiązujących do jesiennej aury panującej na zewnątrz. Coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy dań pożywnych, jak i tych lżejszych, wegetariańskich.

Krem z topinamburu z oliwą truflową i trybulą oraz wyrazista sałatka z buraków z kozim serem, figą, orzechami włoskimi i winegretem to opcje, które zadowolą fanów kuchni bezmięsnej. Wśród nowości znalazły się także staropolska grochówka z majerankiem, cebulą, boczkiem, czosnkiem i natką pietruszki oraz smażona kaszanka z cebulą i jabłkiem.
Na dania główne szef kuchni Paweł Suchenek serwuje filety z ryb – łososia z duszonym porem, sosem maślanym i ziemniakami confit oraz jesiotra ze skorzonerą, brokułem, boczniakiem i sosem maślanym. Unikalne, jesienne propozycje znalazły się także wśród dań mięsnych, które nawiązują do kuchni staropolskiej. Mowa o golonce z pieca z purée ziemniaczanym i zasmażaną kapustą z boczkiem oraz kulebiaku z jagnięciny z grzybami leśnymi, szpinakiem i sosem tymiankowym. Dla fanów lżejszych dań przygotowano natomiast gołąbki wegetariańskie z warzywami, kaszą gryczaną i sosem z pieczonej papryki z pomidorami. Szef kuchni zaproponował także jesienne desery, wśród których znalazły się klasyczne czekoladowe ciasto W-Z z kremem i powidłami śliwkowymi oraz marcinek – kruche ciasto z kremem śmietankowym i migdałami.

W karcie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole. Nowe menu obowiązuje od 25 października br.

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.