Klub Szefów Kuchni w tym roku ponownie zagra – zagotuje dla WOŚP!

0
801

Klub Szefów Kuchni z przyjaciółmi nakarmi w specjalnie przygotowanej restauracji na Placu Teatralnym w Warszawie około 600. orkiestrowych gości Jurka Owsiaka. Każdy może zasilić puszkę KSK dla WOŚP min. 40 PLN i również zjeść specjalne menu degustacyjne, które przygotuje grupa 40 kucharzy z pomocą uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.

Klub Szefów Kuchni z przyjaciółmi nakarmi 15. tysiącami porcji zupy gulaszowej wszystkich chętnych we Wrocławiu. Tuż obok kotła będzie puszka WOŚP i każdy może (nie musi) „podziękować” za gorącą, smaczną zupę.

Razem z Klubem Szefów Kuchni gotują kucharze Euro-Toques Polska!
– W Warszawie – przygotują menu degustacyjne dla 600. gości Jurka Owsiaka.
– We Wrocławiu – ugotują wielki kocioł zupy dla 15. tysięcy osób.

Tego dnia we wspólnej pracy dla WOŚP jednoczą się klubowicze, partnerzy – sponsorzy, przyjaciele z branży i uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.

Harmonogram:

Sobota – Warszawa
– 13:00 – 23:00 – Rozpoczęcie przygotowań – menu degustacyjne dla 600. osób.
Sobota – Wrocław
– 17:00 – Rozpoczęcie przygotowań – zupa gulaszowa dla 15. tysięcy osób.
– 23:00 – Rozpalenie ognia pod kotłem.

Niedziela – Warszawa/ Plac Teatralny
– 08:00 – 12:00 – Zjeżdżają się szefowie, kucharze, partnerzy, uczniowie szkoły gastronomicznej
– 12:00 – 20:00 – Serwowanie menu degustacyjnego dla 600. gości w Restauracji Mistrzów – miasteczko Orkiestry
W programie również tradycyjne odwiedziny Jurka Owsiaka

Niedziela – Wrocław/ Rynek Główny
– 01:00 – Wciąż palimy pod kotłem.
– 08:00 – Do kotła trafią pierwsze składniki, m.in. pół tony mięsa wołowego
-12:00 – Rozpoczynamy wydawanie 15. tysięcy porcji zupy! Czekamy na gości do ostatniego kubełka.

Menu degustacyjne dla 600. gości Jurka Owsiaka w Restauracji Mistrzów:
Przystawka: Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola
Zupa: Tom Kha Gai – kurczak, mleko kokosowe
Dania główne (do wyboru):
Policzki wołowe – Demi-glace, groszek, marchew, gnocchi w emulsji maślanej
Ravioli – salami, rukola, warzywa ratatouille
Ravioli – dynia, szpinak, sos pomidorowy z czosnkiem
Gnocchi – sos pomidorowy z ziołami
Deser: Beza z kremem mascarpone z marakują

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.