Inspiracje dla gastronomii i opowieść dla turystyki

0
1276
Do restauracji chodzimy coraz częściej nie tylko po to, by się najeść. Jedzenie jest przyjemnością, rozrywką, doświadczeniem, opowieścią. Oferta gastronomiczna powinna być przede wszystkim spójna z miejscem i czasem i odpowiadać na motywacje gości. Dotyczą one najczęściej ekologii, zdrowia, tradycji, sezonowości, lokalności. Goście kierują się też nostalgią i smakiem dzieciństwa, turyści chcą doświadczyć czegoś unikalnego i typowego dla odkrywanego miejsca, poszukują jakichś elementów autentyczności i oryginalności. Ten temat podczas wiosennej edycji Gastro Meeting poruszy Jarosław Dumanowski.

Jarosław Dumanowski – Badacz historii jedzenia i kultury kulinarnej, kieruje Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych UMK w Toruniu, członek rady naukowej Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Jedzenia (IEHCA). Pomysłodawca i redaktor serii „Monumenta Poloniae Culinaria” wydawanej przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie (7 tomów dawnych tekstów kulinarnych z XVI-XVIII). Popularyzator wiedzy o dawnej kuchni, organizator imprez historyczno-kulinarnych, współpracuje z restauratorami, szefami kuchni (jest członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni), nauczycielami gastronomii i producentami żywności. Felietonista branżowego pisma Food Service, współpracownik magazynu USTA.

Podczas wiosennej edycji konferencji Gastro Meeting 2019, Jarosław Dumanowski wygłosi prelekcję pt. „Inspiracje dla gastronomii i opowieść dla turystyki”.

Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów na oficjalnej stronie internetowej konferencji Gastro Meeting 2019.

Obowiązuje zasada „kto pierwszy, ten lepszy”, zatem zachęcamy do błyskawicznej rezerwacji za pomocą platformy Evenea.


Istnieje możliwość odebrania darmowych wejściówek, wystarczy zgłosić kupca do formuły Business Seed Dating.

Poniżej kod QR do wydarzenia na Facebook-u

Gastro Meeting to cykliczna konferencja, podczas której eksperci i praktycy branży gastronomicznej mają okazję, by wymienić się wiedzą i doświadczeniem oraz dyskutować na ważne, zawodowe tematy. To również doskonała okazja do zdobycia nowych kontaktów biznesowych w ramach Business Speed Dating – ekspresowych spotkań restauratorów i dostawców produktów/usług dla branży HoReCa.

Jako organizator konferencji, zapewniamy uczestnikom dogodne warunki, by spotkania te były jak najbardziej efektywne i owocowały licznymi sukcesami zawodowymi.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.