Gruntowna renowacja Hotelu Małopolanka

0
521
Fot.: Materiały prasowe

Hotel Małopolanka, jeden z najstarszych hoteli w Krynicy Zdrój, niedawno przeszedł gruntowną renowację swoich wnętrz, w tym restauracji Dwóch Świętych i Retro Natura SPA. Prace projektowe nad odświeżeniem wnętrz prowadził zespół Iliard Architecture & Interior Design, który miał za zadanie stworzyć przestrzeń nawiązującą do tradycji miejsca oraz dopasowaną do stylu lobby, kawiarni i pokoi hotelu.

Restauracja Dwóch Świętych, teraz w nowym wydaniu, emanuje elegancją i klasą. Zastosowanie naturalnych materiałów, stonowanych kolorów, klasycznych dodatków i oświetlenia tworzy atmosferę idealną zarówno dla romantycznych kolacji, jak i rodzinnych spotkań. Wnętrze charakteryzuje się wielobarwnymi aksamitnymi obiciami kanap i krzeseł, klasycznymi żyrandolami, eleganckim wykończeniem drewnianego baru oraz regałami z wykwintnymi alkoholami. Podłogi łączą drewnianą mozaikę z czarno-białymi wzorami kafli, a całość wieńczy klasyczny kasetonowy sufit.

Retro Natura SPA, zaprojektowane jako oaza spokoju i relaksu, również odzwierciedla klasyczny, ale przytulny styl. Dominują tu naturalne materiały, stonowane barwy, welurowe obicia kanap i siedzisk, oryginalny drewniany parkiet oraz meble w ciemnych odcieniach brązu z złotymi dodatkami. W części mokrej SPA zastosowano naturalny, grafitowy kamień z żółtymi użyleniami, co harmonizuje z mosiężnymi akcentami regałów i armatury.

Magdalena Kluba z Iliard Architecture & Interior Design podkreśla, że celem projektu było oddanie ducha dawnej elegancji, przenosząc gości do lat 20. XX wieku. Właścicielka hotelu, Ewelina Migacz, wyraża zadowolenie z efektu renowacji, podkreślając, że głównym celem było zachowanie klimatu starej arystokratycznej Krynicy i „ducha Małopolanki”. Projekt spotkał się z pozytywnymi opiniami gości, co przełożyło się na wzrost zainteresowania obiektem.

Fot.: Materiały prasowe
Fot.: Materiały prasowe

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.