Znany restaurator otwiera kolejny lokal w Warszawie

0
3016
Fot. Daniel Pawalek (profil FB)

Daniel Pawełek otwiera nową restaurację w Warszawie. Po takich lokalach jak Butchery&Wine czy Kieliszki na Próżnej, nowy koncept będzie ściśle związany z kuchnią włoską.

Le Braci, tak nazywa się nowa restauracja, zlokalizowana jest w Warszawie przy ul. Górnośląskiej. Pierwszych gości przyjmie dokładnie dziś, tj. 18 maja 2021 roku.

Jak pisze sam restaurator, projekt był przygotowywany przez ostatnie sześć miesięcy, a cel był jeden, dać ludziom radość.

Daniel Pawełek, współwłaściciel, grupa Ferment
„W tym trudnym czasie postawiłem sobie jeden cel – dać ludziom radość. Radość jedzenia, wspólnych spotkań, próbowania nowych win. Wraz z szefem Samul Przemyslaw będziemy czerpać z włoskiej kuchni to, za co ją kochamy – smak, autentyczność, prostotę, najwyższej jakości produkt, tradycje i bezkompromisowość. Postaramy się Wam pokazać Włochy prawdziwe – oparte na poszanowaniu przyrody, zrozumieniu smaku, odwołujące się do wielowiekowej tradycji.”

Restauracje Pawełka ściśle związane są z winem, więc i w tym projekcie nie mogło go zabraknąć. Selekcji włoskich trunków dokonała żona restauratora Beatę Gawędę. Lokal rusza dziś o godz. 12:00.

Daniel Pawełek, współwłaściciel, grupa Ferment
„Le Braci to również karta win, w całości oparta na winach włoskich. Selekcjonowanych od lat przez moja żonę Beata Gawęda – Vini e Affini. Wina wielokrotnie nagradzane, produkowane przez małych, często rodzinnych producentów, którzy nie poddają się modom, a wina robią w zgodzie z sobą i przyrodą. To rzemieślnicy, których pasja przekłada się na każdą wyprodukowaną butelkę.”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.