Rusza sezon na szparagi

0
1057

Sieć restauracji SPHINX na wiosnę ruszyła z ofertą pod hasłem „Sezon na Szparagi”. To osiem nowych dań, wykorzystujących na różne sposoby wiosenne warzywo. W sezonowym menu SPHINX pojawiła się też inna nowość – skanując zawarty w nim kod QR goście mogą sprawdzić przepis na jedną z wiosennych propozycji, kurczaka chimichurri.

– Wraz z nadejściem wiosny otwieramy w Sphinxie „Sezon na szparagi”. W nowej wkładce do menu proponujemy naszym gościom nowości z dodatkiem tego składnika, m,in.: shoarmę, burgera czy stek z polędwicy filet mignon. Ofertę uzupełnia kilka mniej oczywistych zestawień bazujących na ciekawych sosach, jak argentyńskie chimichurri czy sos estragonowy. Mam nadzieję, że nasi goście chętnie otworzą z nami „Sezon na szparagi” – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć SPHINX.

Oferta jest dostępna we wszystkich restauracjach SPHINX, a także w dostawie. Sezonową wkładkę do menu głównego otwiera zupa krem z kukurydzy, z chipsem z boczku. Propozycją na śniadanie, przystawkę lub lekki lunch są zrumienione na maśle szparagi pod jajkiem sadzonym, podane z sosem serowym.

W nowej wkładce do menu SPHINX nie mogło też zabraknąć shoarmy w sezonowym wydaniu – to opiekane mięso drobiowe lub wieprzowe ze szparagami z sosem serowym, podawane z karbowanymi ziemniakami i bułką pita. Ze szparagami SPHINX podaje też burgera oraz steka – polędwicę filet mignion – serwowanego na plackach ziemniaczanych.

Dla wielbicieli dań rybnych SPHINX przygotował dorsza w sosie estragonowym na czarnym ryżu oraz z sałatką wegetariańską. W karcie „Sezon na szparagi” znalazł się też makaron linguine z krewetkami marynowanymi w cytrusowym sosie sojowym, z cukinią, na maśle i winie.

Wśród nowości jest też kurczak chimichurri – to opiekane kawałki kurczaka z argentyńską pastą z ziół i przypraw. Całość jest podawana na plackach ziemniaczanych z warzywami z grilla. Co ciekawie, przepis na to właśnie danie można przeczytać po zeskanowaniu kodu QR znajdującego się w sezonowej wkładce do menu SPHINX.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.