Nowa restauracja w łódzkiej Manufakturze

0
884
Fot.: Yarsa

Manufaktura w Łodzi to miejsce, w którym mieści aktualnie około 20 restauracji. W listopadzie dołączyła do nich kolejna –  Yarsa – oferująca kuchnię nepalską.

Yarsa to nepalska restauracja z prawdziwego zdarzenia. Prowadzona jest przez rodowitych Nepalczyków, którzy dbają o oryginalny smak potraw i wyjątkowy klimat. Lokal otwarto w listopadzie w łódzkiej Manufakturze. Yarsa jest pierwszą restauracją w tym mieście, która oferuje kuchnię nepalską.

Dania serwowane w Yarsie bazują na tradycyjnych recepturach, związanych z kulturą Nepalu.

– Kuchnia nepalska jest stosunkowo prosta i surowa. Składa się w głównej mierze z warzyw, jednak nie brakuje w niej także dań mięsnych. Łączy ona w sobie elementy kuchni chińskiej oraz indyjskiej. Charakterystycznymi dla niej składnikami są soczewica, ciecierzyca, cebula, imbir, a także szereg aromatycznych przypraw, takich jak czosnek, czy garam masala – tłumaczy Paweł Nowacki, manager restauracji.

Oprócz niepowtarzalnego smaku nepalskich dań, restauracja nawiązuje do Nepalu także wystrojem. Dekoracje odnoszą się do wierzeń mieszkańców tego kraju i ich kultury.

Yarsa położona jest w północnej części zabytkowej Manufaktury. Jak się okazuje, inwestorzy już od dawna myśleli o otwarciu nepalskiej restauracji właśnie w tym miejscu. Według nich lokalizacja ta jest kluczowa. Manufakturę odwiedza wiele grup konsumenckich, co wpływa korzystnie na liczbę gości w lokalu.

Przedstawiciele informują, że w bliskiej przyszłości planowane są wydarzenia i akcje promocyjne. Wszystko po to, aby zaprosić do restauracji jak najwięcej gości, którzy będą mogli cieszyć się smakiem nepalskich potraw.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.