Kultowy zestaw Fish&Chips w wersji roślinnej

0
477
Fot.: Materiały prasowe Krowarzywa

Wraz z rosnącą popularnością kuchni wegańskiej, kategoria roślinnych alternatyw ryb i owoców morza jest jedną z najdynamiczniej rosnących. Jesteśmy obecnie w fazie innowacji, ekscytującego poszukiwania idealnej formuły, struktury i “morskiego” smaku. Wykorzystując nowe składniki i technologie, innowatorzy kształtują przyszłość gastronomii oraz branży spożywczej. Do tego grona prekursorów dołącza również największa polska sieć roślinnych restauracji KROWARZYWA.

Wykorzystując swój ogólnopolski zasięg (19 restauracji w 10 miastach Polski) KROWARZYWA rewolucjonizuje nawyki żywieniowe Polaków. Przez ostatnie 9 lat KROWARZYWA sprzedała blisko 5 milionów wegańskich burgerów, tym samym udowadniając, że do smaków roślinnych można przekonać nie tylko zagorzałych wegan, ale także osoby jedzące na co dzień mięso.

(bez)RYBNA KATEGORIA Z PRZYSZŁOŚCIĄ
Sprzedaż roślinnych alternatyw ryb i owoców morza w samym 2020 w Stanach Zjednoczonych wzrosła o 23% do kwoty 12 mln USD*. Jest to wciąż niewiele w porównaniu do rynku roślinnych zamienników mięsa, ale niewątpliwie trend wzrostowy jest widoczny.

Inwestycje w roślinne alternatywy mięsa rybnego osiągnęły w pierwszej połowie 2021 r. 70 mln USD*, czyli tyle, ile łącznie w ciągu ostatnich dwóch lat. Wraz z ogólnym wzrostem rynku roślinnego oraz coraz większej świadomości konsumenckiej w tematyce zrównoważonego rozwoju, prognozy wskazują, że kategorię roślinnych alternatyw ryb czeka spektakularny wzrost.

*dane za The Good Food Institute https://gfi.org/

KROWARZYWA PLANET FRIENDLY FISZ&CZIPS
KROWARZYWA od 2013 roku regularnie tworzy nowe, intrygujące receptury swoich dań, które doceniają nie tylko zdeklarowani weganie/weganki, ale również osoby na co dzień jedzące mięso, dla których kwestie zdrowia i ekologii nie są obojętne. KROWARZYWA towarzyszy swoim klientom we wprowadzaniu w swoje życie roślinnych nawyków, które mają długofalowe znaczenie dla dobrostanu naszej planety.

Rosnący w zawrotnym tempie popyt na ryby i owoce morza doprowadził do poważnego problemu przełowienia, które jest jednym z powodów zniszczenia ekosystemu oceanicznego i morskiego. KROWARZYWA wykorzystując swój zasięg, edukuje swoich klientów, że również codzienna dieta ma wpływ na otaczającą nas świat. Ryba to też mięso i warto ograniczać jej spożycie. KROWARZYWA przygotowała swoją propozycję, która może pomóc w ograniczeniu ryby w swojej diecie.

Już 22 marca 2022, czyli w Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego, KROWARZYWA poinformują o nadchodzącej premierze najnowszej kategorii w swoim stałym roślinnym menu: 100% roślinnym FISZ&CZIPS!

Po kilku miesiącach wymagających testów KROWARZYWA wprowadza nowy produkt opracowany pod czujnym okiem swojego wieloletniego szefa kuchni – Kornela Kisały:
“100% roślinne FISZ & CZIPS, to nasza autorska interpretacja klasycznego dania „Fish & chips”, nad której recepturą pracowaliśmy przez wiele miesięcy. Już wcześniej w prosty i znany wszystkim weganom sposób wprowadzaliśmy do menu Krowarzywa roślinne smaki rybne. Ta nowa, premierowa wersja jest jednak czymś zupełnie innym, nie jest to już połączenie selera i glonów. I chociaż seleryba na zawsze zostanie w naszych sercach to jednak nasza nowa roślinna wersja ryby to prawdziwy game changer w naszej ofercie.”

Klienci KROWARZYWA będą mieli szansę poczuć się jak na wakacjach nad Bałtykiem z rodzicami, kiedy to rozkoszowali się smakiem smażonej ryby bez myślenia o tym, co ich połów robi z naszym Morzem. W Krowarzywa można poczuć się tak samo beztrosko, bo premierowa ryba jest w 100% z roślin, a przy jej produkcji nie ucierpiały zwierzęta ani środowisko.

Roślinna “Ryba” KROWARZYWA jest zrobiona na bazie białka grochu z naturalnymi przyprawami i ziołami.
Decydując się na roślinną rybę jesz produkt:
• bez dodatku soi
• bogaty w białko
• bez konserwantów
• bez ołowiu
• bez ryzyka przełowienia
• bez cierpienia zwierząt

FISZ&CZIPS to 3 kawałki soczystej, pysznej roślinnej „ryby” z pieczonymi frytkami i domowym sosem tatarskim.

Pre-sale FISZ&CZIPS startuje 25 marca stacjonarnie we wszystkich lokalach sieci. Limitowane boxy z wegańską rybą i frytkami w promocyjnej cenie w ramach pre- sale można będzie zamawiać na miejscu i na wynos do 27 marca lub do wyczerpania zapasów.

Od 1 kwietnia FISZ&CZIPS trafi do stałej oferty i będzie dostępne w lokalach oraz w dostawie w restauracjach Krowarzywa w całej Polsce. W kwietniu dostępna roślinna ryba Krowarzywa będzie również w formie Burgera i Wrapa jako kwietniowy Smak Miesiąca pod nazwą FISZEX.

FISZ&CZIPS – CENA W PRE-SALE: 14,99 PLN

Roślinne FISZ&CZIPS to wyjątkowa „ryba”, która wspiera Bałtyk. I to dosłownie, bo część dochodu ze sprzedaży przekazana zostanie na rzecz Fundacji Mare zajmującej się oczyszczaniem Bałtyku. KROWARZYWA przekaże część dochodu z każdej sprzedanej porcji FISZ&CZIPS w trakcie pre-sale na rzecz Fundacji Mare i jej działań związanych z oczyszczaniem Bałtyku.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.